Lietuvoje apgyvendinta pirmoji afganistaniečių šeima – sveika ir laiminga | kl.lt

LIETUVOJE APGYVENDINTA PIRMOJI AFGANISTANIEČIŲ ŠEIMA – SVEIKA IR LAIMINGA

  • 5

Iki šiol į Lietuvą evakuotas vienas afganistanietis vertėjas ir jo šeima. Jį gerai pažįsta buvęs Europos Sąjungos ambasadorius Afganistane Vygaudas Ušackas, praneša Info diena.

„Taip, tikrai pažįstu, buvau maloniai nustebęs, kai pamačiau vienoje feisbuko paskyroje nuotraukas ir atpažinau vieną iš savo buvusių vairuotojų. Nenoriu skelbti pavardės ir vardo, kol nepaskelbė Lietuvos Vyriausybė, bet aš su juo vakar kalbėjau du kartus ir planuoju šią savaitę jį aplankyti Raseiniuose. Džiaugiuosi kad jis, jo žmona ir keturios dukros sveiki ir laimingi dabar yra Lietuvoje“, – kalbėjo V. Ušackas.

V. Ušacko vairuotoju dirbęs afganistanietis – buvęs kariškis ir sraigtasparnio pilotas, skraidęs dar sovietiniu Mi-17 sraigtasparniu.

Dirbdamas Europos Sąjungos atstovybei Afganistane, V. Ušackas ne kartą susitiko ir su iki šiol Afganistanui vadovavusiu, o vėliau iš šalies nuo Talibano pabėgusiu Ašrafu Gani.

„Aš A. Gani gan gerai pažinojau, man būnant tuo metu, jis nebuvo prezidentas, jis buvo prezidento patarėjas, bet taikėsi į rinkimus. Man tikrai labai liūdna matyti, kaip žmogus užbaigė savo istoriją, nors visada skiepijo patriotizmo jausmus ir sakydavo, kad „būsiu iki galo, niekad nepasiduosiu“. Net išvakarėse pasiuntė žinią, kad viskas daroma tam, kad būtų galima mobilizuoti kariuomenę, o kitą dieną paslapčia išskrido į Emyratus. Aš nepriimčiau visų tų melagienų, juolab kad tai buvo paskelbta ne bet ko, o Rusijos ambasados atstovo spaudai Kabule, apie tai, kad jis išskrido su pinigų prikimštais automobiliais. Bet pats poelgis sulaukė pasmerkimo visų pirma iš jo bendraminčių ir afganų. Matyt, žmogus pabūgo, išsigando ir tokiu būdu pabėgo“, – sakė V. Ušackas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

pertekliniai kostiumuoti

kas nepatiko.kad komentara sunaikinote

pertekliniai kostiumuoti

>...>>>>sotus ir laimingi...

By. Rka paklojęs

Kol MAČETEMIS NEUŽKAPOS kokio lietuvio ar po begiais nenustums.... Tol valdziazmogiai pokazucha daro!!!! Kai nukentes koks svogeris ar gimine netycia.... Jau kitaip los
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS