Lietuvoje prasideda Europos judumo savaitė | kl.lt

LIETUVOJE PRASIDEDA EUROPOS JUDUMO SAVAITĖ

  • 0

Lietuvoje šeštadienį prasideda Europos judumo savaitės renginiai, kurių dėmesys – tvariam judumui.

Kaip pranešė Susisiekimo ministerija, ši iniciatyva 22-ąjį kartą sujungs viso pasaulio bendruomenes. Dalyvauti šių metų judėjimo savaitėje ruošiasi per 2000 miestų Europoje ir kituose žemynuose.

Susisiekimo ministerija sostinėje organizuos didžiausius Europos judumo savaitės renginius, o šalies savivaldybės, organizacijos ir verslai prisidės savomis šventinės savaitės veiklomis.

„Siekiame, kad ši iniciatyva plačiai nuskambėtų visoje šalyje, todėl džiaugiamės matydami, kaip noriai savivaldybės jungiasi prie šios kampanijos. Norisi, kad Europos judumo savaitė nebūtų tik vienkartinis reiškinys kiekvieną rugsėjį, o priešingai – kad Lietuvos gyventojai turėtų galimybę rinktis ir rinktųsi sveikiausius kelionių būdus tiek sau, tiek ir aplinkiniams“, – sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Vyks darnaus judumo mugė

Europos judumo savaitė Vilniaus Lukiškių aikštėje bus oficialiai atidaryta šeštadienį.

Atidarymo renginiu taps „Darnaus judumo mugė“ ir diskusijos, kuriose dalyvaus Lietuvos susisiekimo sektoriaus ir darnaus judumo ekspertai, Europos Parlamento, Europos Komisijos, Lietuvos pramonininkų konfederacijos ir verslo įmonių atstovai.

Praeiviai bus kviečiami išbandyti interaktyvias pramogas ir žaidimus, susipažinti su interaktyviu geležinkelio stočių žemėlapiu ir edukacine paspirtukų trasa, išbandyti elektrą generuojantį dviratį ir skirtingus keliavimo būdus Vilniuje.

Europos judumo savaitės dienos Lietuvoje bus dedikuotos skirtingoms judėjimo priemonėms ir būdams – pėsčiomis ir dviračiais, viešuoju transportu, dalijimosi paslaugomis, mikromobilumo priemonėms. Saugiam eismui bus skirtas meninis performansas, Lukiškių aikštėje vyksiantis pirmadienį.

Kitą savaitę vilniečius ir sostinės svečius suvienys iniciatyva – kelionė dviračiais nuo Katedros aikštės iki Seimo rūmų pasipuošus kostiumu ar suknele.

Penktadienį šalies miestuose bus minima „Diena be automobilio“. Daugelyje miestų tądien viešasis transportas keleivius veš nemokamai.

Tarptautinė iniciatyva Europos judumo savaitė rengiama nuo 2002 metų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS