Lietuvoje šią savaitę bus įvestas vasaros laikas | kl.lt

LIETUVOJE ŠIĄ SAVAITĘ BUS ĮVESTAS VASAROS LAIKAS

  • 8

Lietuvoje šią savaitę tradiciškai bus įvestas vasaros laikas.

Tai bus daroma naktį iš šeštadienio į sekmadienį, laikrodžius pasukant viena valanda į priekį.

Lietuvoje vasaros laikas įvedamas paskutinį kovo mėnesio sekmadienį – 3 valandą ryto laikrodžio rodykles persukant valandą į priekį, o žiemos – paskutinį spalio sekmadienį, 4 val. ryto persukant rodykles valanda atgal.

Vasaros laikas galios septynis mėnesius – iki spalio pabaigos.

Žiemos ir vasaros laikas įvedamas, siekiant geriau išnaudoti šviesųjį paros metą, tačiau kritikai teigia, kad laiko kaitaliojimas gali kenkti sveikatai.

Laikas Lietuvoje, kaip ir visose Europos Sąjungos (ES) valstybėse narėse, vykdant ES direktyvą laikas keičiamas dukart per metus.

Europos Komisija ir Europos Parlamentas remia idėją atsisakyti laikrodžių sukiojimo, bet dauguma valstybių narių sprendimui kol kas nepritaria.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Bus įvestas

Ne vasaros laikas, bet dekretinis valdžios psichopatų laikas.

Paneikite

Kad laikrodžio sukinėjimas pagal valdžios nurodymą turi ne ekonominę, bet socialinės inžinerijos paskirtį, kuria siekiama ugdyti buką paklusnumą absurdiškiems nurodymams

Sigitas

Tai kad Europos Komisija ir Europos Parlamentas remia idėją atsisakyti laikrodžių sukiojimo, o dauguma valstybių narių sprendimui kol kas dar tam nepritaria. Todėl ir įdomu t.y. tai kokio velnio Lietuva lyg savo sėdmenys surietę vietoje mindžikoja ir nepriima sprendimą dėl baigimo to beprotiško, ne pateisinančio laikrodžių sukiojimo???!!! Kas svarbiausia dėl to laikrodžių sukiojimo ne kartą yra pasisakę medicinos mokslininkai, bet nupušę vietiniai politikai lyg apsirūkę vistiek nesiima priemonių dėl sprendimo priėmimo. Jiems geriau Seime politiškai prakyšti tą debilišką antivisuomeninį Stambulo konvenciją ir antikonstitucinį brudą Partnerystės įstatymą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS