Lietuvoje vieši naujasis NATO vadovas | kl.lt

LIETUVOJE VIEŠI NAUJASIS NATO VADOVAS

  • 1

Naujasis NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas penktadienį susitiks su Lietuvos vadovais aptarti regiono saugumo klausimų.

Susitikimo išvakarėse prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė, jog Aljanso vadovo vizitas rodo, kad NATO supranta Baltijos šalims kylančias grėsmes.

J.Stoltenbergas ir D.Grybauskaitė aplankys Karmėlavoje veikiantį Oro erdvės kontrolės centrą, kuriame įkurtas trijų Baltijos šalių bendras valdymo ir pranešimų centras. Pagrindinė šio centro funkcija - vykdyti oro gynybos operacijas, tarp jų vadovauti ir valdyti NATO oro policijos misiją Baltijos valstybėse atliekančius naikintuvus.

Į Lietuvą NATO vadovas atvyksta po apsilankymų Latvijoje ir Estijoje, kur kalbėjo apie išaugusį Rusijos karinį aktyvumą greta Baltijos šalių.

Dėl Rusijos karinių lėktuvų greta Baltijos šalių šiemet NATO naikintuvai buvo pakelti daugiau kaip šimtą kartų. 2010 metais tokių atvejų buvo vos keturi.

Lietuvos krašto apsaugos minsterija teigia, kad ši statistika atspindi „nerimą keliantį Rusijos karinį aktyvumą prie Baltijos valstybių sienų“, be to, skrydžiai be veikiančio atsakiklio arba grafiko kelia pavojų ir civilinei aviacijai.

Buvęs Norvegijos premjeras J.Stoltenbergas NATO generalinio sekretoriaus pareigas eina nuo spalio 1 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jurgelis

kiek nauju kariu atvyks i musu sali ''agresijai'' atremt?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS