Lietuvos ambasadoje JAV - lietuvių kilmės Nobelio ekonomikos premijos laureatas | kl.lt

LIETUVOS AMBASADOJE JAV - LIETUVIŲ KILMĖS NOBELIO EKONOMIKOS PREMIJOS LAUREATAS

  • 0

Lietuvos ambasadoje Jungtinėse Valstijose apsilankė 2013-ųjų Nobelio ekonomikos premijos laureatas, lietuvių kilmės JAV Yale‘io universiteto profesorius Robertas Shilleris (Robertas Šileris).

Anot Užsienio reikalų ministerijos, svečias noriai dalijosi prisiminimais apie savo šeimos lietuvišką kilmę ir lietuvių bendruomenėje Detroito apylinkėse praleistą vaikystę. Garsus ekonomistas domėjosi Lietuvos aktualijomis, ekonomine situacija ir reformomis, pirmininkavimu ES Tarybai.

Lietuvos ambasadorius Vašingtone Žygimantas Pavilionis laureatui perdavė Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus sveikinimo laišką ir kvietimą atvykti į Lietuvą.

67 metų R. Shilleris yra profesorius Yale'io (Jeilio) universitete Konektikute. Jis yra pagarsėjęs perspėjimais dėl technologijų ir nekilnojamojo turto rinkų burbulų.

R. Shillerio senelis, Jurgis Ignas Szileris atvyko į JAV 1908 metais.

Šiemet Nobelio premiją gavo du lietuviškų šaknų turintys mokslininkai. Litvakas Michaelas Levittas (Maiklas Levitas), kurio šeima kilusi iš Plungės, pelnė premiją už laimėjimus chemijos srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS