Lietuvos iniciatyva Eurojuste aptarta situacija Ukrainoje | kl.lt

LIETUVOS INICIATYVA EUROJUSTE APTARTA SITUACIJA UKRAINOJE

  • 0

Lietuvos iniciatyva Europos Sąjungos bendradarbiavimo baudžiamosiose bylose agentūroje Eurojuste praėjusią savaitę aptarta situacija Ukrainoje.

Kaip antradienį pranešė Generalinė prokuratūra, susitikimo metu Ukrainos generalinė prokurorė Irina Venediktova pristatė situaciją Ukrainoje ir iššūkius, su kuriais susiduria prokurorai, tirdami šiuo metu vykdomus karo nusikaltimus prieš Ukrainos žmones, tęsiantis Rusijos invazijai.

Ji akcentavo pagalbą, kurios laukia iš visų šalių fiksuojant ir dokumentuojant nusikaltimus Ukrainoje liudijančius įrodymus.

„Lietuva visapusiškai palaiko Ukrainą kovoje prieš vykdomą agresiją. Lietuvos ir Lenkijos prokurorai pasisakė apie jų šalyse pradėtus ikiteisminius tyrimus dėl nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų Ukrainoje, plačiai buvo diskutuota bendradarbiavimo tarp šalių klausimais“, – teigiama pranešime.

Pasitarimo tarp šalių, kurios jau yra pradėjusios ikiteisminius tyrimus, sesijoje buvo nuspręsta sudaryti jungtinę tyrimo grupę tirti karo nusikaltimus Ukrainoje, į grupės sudėtį įtraukiant Eurojustą.

Pasak prokuratūros, susitikime kitų šalių atstovai teigė, jog jose taip pat sprendžiami klausimai dėl analogiškų ikiteisminių tyrimų pradėjimo.

Juos atliekant bus siekiama apklausti nukentėjusius žmones, surinkti visą įmanomą informaciją, būtiną įrodinėjant daromus nusikaltimus žmoniškumui ir karo nusikaltimus.

Šiame susitikime taip pat dalyvavo ir ryšių prokurorai iš Jungtinių Valstijų, Norvegijos Karalystės, Šveicarijos, atstovai iš Jungtinės Karalystės bei kitų šalių. Iš viso – apie 60 atstovų iš 31 šalies.

Gairės: Eurojustas, prokuratūra, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS