Lietuvos kariai aprūpinami naujais šalmais | kl.lt

LIETUVOS KARIAI APRŪPINAMI NAUJAIS ŠALMAIS

  • 1

Lietuvos kariuomenė atnaujino Lietuvos karių ekipuotę naujais šalmais, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Šalmai jau perduoti Lietuvoje taikos meto užduotis vykdantiems, taip pat NATO ir Europos Sąjungos greitojo reagavimo pajėgose budintiems Lietuvos kariams. Kiek šalmų kariuomenė įsigijo, ministerija neatskleidžia saugumo sumetimais bei motyvuodama sutarčiu konfidencialumu.

„Individuali kario apsauga ir jo aprūpinimas užduotims vykdyti reikiamomis priemonėmis yra vienas iš pagrindinių mūsų veiklos prioritetų. Tuo tikslu kryptingai dirbome kelis metus ir jau galime pasidžiaugti, kad Lietuvos kariai gauna efektyvią ginkluotę ir ekipuotę,“ – pranešime sako krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Naujųjų šalmų konstrukcija leidžia juos naudoti kartu su dujokauke, ausinėmis ir akių apsaugos priemonėmis ar lengvai pritvirtinti papildomas priemones, pavyzdžiui, naktinio matymo prietaisus, video kamerą,, prožektorių. Šalmus kariai jau išbandė kovo mėnesį pasibaigusiose nacionalinėse pratybose „Žaibo kirtis 2016“. Lygindami juos  su anksčiau naudotais šalmais, anot pranešimo, kariai teigia, kad  naujieji šalmai yra modernūs,  jie  tvirčiau laikosi galvos, juos  patogiau  reguliuoti ir  užsisegti,  tvirtinti ausines ir pan. 

Lietuvos kariai aprūpinami ir akių ir klausos apsaugos priemonėmis – balistiniais akiniais, ausinėmis, taip pat dujokaukėmis, ir kostiumais, apsaugančiais nuo nuo cheminio, biologinio, radioaktyvaus ginklo, antkeliais.

Lietuvos karių aprūpinimas individualiomis apsaugos priemonėmis, tarp  jų  ir naujais šalmais,   buvo vykdomas pagal su LR Ginklų fondu prie Vidaus reikalų ministerijos pasirašytą sutartį.

Kariai šiomis priemonėmis aprūpinami pagal sutartį su Vidaus reikalų ministerijai pavaldžiu Ginklų fondu. Pagal šią sutartį taip pat numatyta pirkti šalmus ir šarvines liemenes per artimiausius ketverius metus.

Gairės: kariai, šalmas, NATO
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Su

Tokiais šalmais ir prie Turkijos sienos , tai ne beginkliai siunciami ten pareigūnai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS