Lietuvos karininkas A. Miečius atliko 9000-ąjį šuolį parašiutu | kl.lt

LIETUVOS KARININKAS A. MIEČIUS ATLIKO 9000-ĄJĮ ŠUOLĮ PARAŠIUTU

  • 4

Lietuvos kariuomenės Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos Parašiutinio rengimo centro viršininkas majoras Audrius Miečius gegužės 27 dieną pratybų metu Pajuosčio aerodrome atliko savo 9000-ąjį šuolį parašiutu.

A. Miečius yra atlikęs daugiausia šuolių ne tik Lietuvos kariuomenėje, bet ir yra vienas iš rekordininkų tarp lietuvių parašiutininkų, teigiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime.

Šuolio metu simboliškai dalyvavo devyni instruktoriai. Visi kartu atlikę šuolį kariškiai, tarp kurių buvo ir Lietuvos kariuomenės mokyklos vadas pulkininkas Egidijus Karvelis, pasveikino A. Miečių su rekordiniu šuoliu, atlikdami laisvojo kritimo derinį „Žvaigždė“.

A. Miečius pirmąjį šuolį parašiutu atliko 1981 metais Pociūnų aerodrome, tuometiniame Kauno aviacijos sporto klube. Jau 1982 metais jis pateko į Lietuvos parašiutininkų rinktinę, 1990-aisiais tapo Nepriklausomos Lietuvos parašiutų sporto rinktinės vyriausiuoju treneriu.

A. Miečius yra atlikęs daugiausia šuolių ne tik Lietuvos kariuomenėje, bet ir yra vienas iš rekordininkų tarp lietuvių parašiutininkų.

Besikuriančiai Lietuvos kariuomenei prireikus profesionalių parašiutininkų, 1991-ųjų rugpjūčio 1 dieną A. Miečius įsiliejo į jos gretas. Tarnybą pradėjo Krašto apsaugos departamento Mokomajame junginyje, kur ėmė gilintis į karinių  šuolių specifiką ir subtilybes.

Karininkas daug kartų dalyvavo įvairiose parašiutinio sporto varžybose, daugiau kaip 10 kartų yra tapęs Lietuvos čempionu. 2007 metais A. Miečius pagerino šalies tiksliojo nusileidimo rekordą – 11 kartų iš eilės pataikė į 3 centimetrų skersmens centrą (pasaulio rekordas – 12 kartų CISM (angl. Conseil Internationale du Sport Militaire).

A. Miečius yra tarptautinės kategorijos teisėjas, vienas iš labiausiai patyrusių parašiutinio rengimo instruktorių Lietuvoje. Jo vadovaujama Lietuvos kariuomenės komanda daugelį metų laimi prizines vietas tiksliojo nusileidimo (desantinio tikslumo) šuolių rungtyje tarptautinėse varžybose Europoje.

GALERIJA

  • Lietuvos karininkas A. Miečius atliko 9000-ąjį šuolį parašiutu
  • Lietuvos karininkas A. Miečius atliko 9000-ąjį šuolį parašiutu
  • Lietuvos karininkas A. Miečius atliko 9000-ąjį šuolį parašiutu
Lietuvos kariuomenės mokyklos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

AIŠKIAI šokinėja SAVO malonumui. BET: jei taip 'savo malonumui' eitų į barą, tai už tą malonumą reiktų už savus susimokėt, o kaip čia?.. :s

Nu ir ka

Iš 9000 nei vieno kovinio šuolio, nei vieno taktinio, kad ir mokomojo įsiskverbimo. So what? Sportininkas ir tiek, LK ant kupros užsėdes.

Regina Budginaitė

Sveikinu, galėjote didesnę žvaigždę padaryti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS