Lietuvos keliais riedės karinė technika | kl.lt

LIETUVOS KELIAIS RIEDĖS KARINĖ TECHNIKA

  • 32

Lietuvos gyventojai sekmadienį perspėti apie karinės technikos kolonų judėjimą Lietuvos keliuose.

„Spalio 20-21 dienomis pagrindiniais šalies keliais judės karinės technikos kolonos. Būkite atidūs!“, – trumposiomis žinutėmis informuoti gyventojai.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, keliais ir geležinkeliu atvyksta Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV)  rotacinių pajėgų technika.  Karinės  technikos kolonos važiuos  šiaurinės ir rytinės šalies dalies pagrindiniais keliais su Lietuvos kariuomenės Karo policijos ekipažų palyda, o sunkioji karinė technika bus gabenama geležinkeliu.

Kaip jau skelbta anksčiau, spalį į Lietuvą atgrasymui ir pratyboms su Lietuvos kariais atvyksta JAV rotacinės pajėgos – bataliono dydžio vienetas, kuriame bus per 500 JAV sausumos pajėgų karių. Į Lietuvą jie atvyko kaip JAV Sausumos pajėgų operacijos „Atlanto ryžtas“ dalis ir bus čia iki kitų metų pavasario.

Į Lietuvą atvykęs JAV kariuomenės 1-osios divizijos 9-ojo pulko 1-asis batalionas atsigabena ir savo sunkiąją techniką: tankus „Abrams“, pėstininkų kovos mašinas „Bradley“, ratines transporto priemones. Bataliono kariai ir technika išsidėstys Gen. S. Žukausko kariniame poligone Pabradėje.

Būdami Lietuvoje JAV kariai bendradarbiaus su Lietuvos kariais, keisis patirtimi įgyvendinant Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų mechanizacijos projektą. Lietuva JAV kariams suteiks visą reikiamą priimančiosios šalies paramą. JAV kariai taip pat naudosis Lietuvos kariuomenės poligonų infrastruktūra.

JAV sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Rytų Europoje rotuojami nuo 2014 m. pavasario, kaip dalis JAV Sausumos pajėgų operacijos rytinėje Aljanso dalyje „Atlanto ryžtas“. Tuo JAV demonstruoja savo kolektyvinės gynybos įsipareigojimą NATO sąjungininkams užtikrinant saugumą po agresyvių Rusijos veiksmų Ukrainoje.

Nuo 2014 metų pavasario Lietuvoje jau buvo dislokuota daugiau nei dešimt JAV sausumos pajėgų rotacijų. Pastarąjį kartą Lietuvoje JAV rotacinės pajėgos buvo dislokuotos 2017 metais.

GALERIJA

  • Lietuvos keliais riedės karinė technika
  • Lietuvos keliais riedės karinė technika
  • Lietuvos keliais riedės karinė technika
JAV ambasados Lietuvoje ir srž. sp. Ievos Budzeikaitės (LK) nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (32)

ėjimai juodašikniams jankių okupantams-stipkit,išgamos!

gražių paveiksliukų galerija: liaudiesmenas.livejournal.com

Kas finansuos šitam paradui..

Užuojauta Lietuvai....kam šitas cirkas reikalingas......

Dana

www.getmeets.com - yra puiki suaugusiųjų pažinčių svetainė su išmaniąja paieškos sistema, kuri suranda sеkso partnerį!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS