Lietuvos ledo ritulio rinktinės treneris B. Haake jau dalina Kalėdų dovanas | kl.lt

LIETUVOS LEDO RITULIO RINKTINĖS TRENERIS B. HAAKE JAU DALINA KALĖDŲ DOVANAS

  • 0

Lietuvos nacionalinės ledo ritulio rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haake tęsi savo pažadą ir tarsi Kalėdų senis keliauja po Lietuvą su didžiuliu dovanų maišu.

Paskutinioji geradario stotelė buvo Šiauliai, kur vokietis kelias dienas vedė treniruotes Šiaulių "Šaulio" ledo ritulio mokyklos vaikams ir atvežė jiems dovanų - 12 porų naujutėlaičių pačiūžų patiems jauniausiems, 4-6 metų vaikams.

B.Haakės teigimu, šiauliečiai per metus padarė milžinišką pažangą ir pamatytu rezultatu jis labai patenkintas.

"Šiauliečius aplankau jau ne pirmą kartą ir per metus jie padarė milžinišką pažangą. Treneris iš Latvijos eina teisingu keliu. Didžiąją dalį treniruotės užima čiuožimo technikos tobulinimas, o tai mažiems vaikams yra svarbiausia. Juk jei nemokėsi čiuožti - nežaisi ledo ritulio. Deja, tačiau mokykloje mažoka vaikų, reiktų jų daugiau. Ne kartą esu minėjęs, jog valdžia privalo atkreipti dėmesį į sportuojančius vaikus ir padėti sporto mokykloms pritraukti daugiau jaunimo",- svetainei hockey.lt sakė B.Haake.

Treneris jau lankėsi Vilniuje, kur viešėjo "Hockey Punks" akademijoje, kur taip pat palikta dėžė dovanų.

Be dovanų neliko ir Kaunas. Čia "Griunvaldo" ledo ritulio mokykla džiaugiasi dvidešimčia porų naujų pačiūžų.

Ledo ritulio specialistai vokiečio dovanas vadina itin vertingomis, kadangi 28-30 dydžio pačiūžos mokyklose neužsibūna. Nemažai vaikų ateina pabandyti, o pačiūžų jie neturi.

Elektrėnus, kur praleidžia daugiausia laiko, B.Haake pradžiugino 25 poromis ledo ritulio pačiūžų, tiek pat padovanojo ir dailiojo čiuožimo atstovams.

"Gyvenime jau užsidirbau, tad atėjo laikas ir pasidalinti. Esu susikūręs finansinį stabilumą, gaunu pensiją, tad man malonu džiuginti ir kitus. Turiu gerų ryšių, tad draugai padėjo įsigyti pačiūžų, kurias ir atgabenau į Lietuvą. Čia visos sąlygos ir toliau augti ledo rituliui, reikia tik daugiau pagalbos sporto šakai ir rezultatai tik gerės",- apie dovanas Lietuvoje pasakojo B.Haake.

Po pasaulio ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės kovų Estijoje, kur treneris dirbs Lietuvos 20-mečių rinktinės vyriausiojo trenerio latvio Aigaro Cipruso asistentu, B.Haake iškart išvyks į Klaipėdą, kur prieš pat Kalėdas dovanų sulauks uostamiesčio klubai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS