Lietuvos nacionalinio nario Eurojuste pavaduotoju paskirtas prokuroras T. Meškauskas | kl.lt

LIETUVOS NACIONALINIO NARIO EUROJUSTE PAVADUOTOJU PASKIRTAS PROKURORAS T. MEŠKAUSKAS

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė, atsižvelgusi į Atrankos komisijos pateiktą išvadą, penkerių metų kadencijai paskyrė Lietuvos nacionalinio nario Eurojuste pavaduotoją. Juo tapo atrankoje dalyvavęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Tomas Meškauskas.

Lietuvos nacionalinio nario Eurojuste pavaduotojo darbo vieta yra Lietuvoje, jis kaip ir iki šiol toliau dirbs ir Generalinės prokuratūros prokuroru.

Šiuo metu Lietuvos nacionalinė narė Eurojuste yra Margarita Šniutytė-Daugėlienė ir ji dirba Eurojusto buveinės valstybėje, Nyderlandų Karalystėje, Hagoje.

Eurojustas (Europos Sąjungos bendradarbiavimo baudžiamosios teisenos srityje agentūra) įkurtas 2002 metais. Eurojusto veiklos tikslas – stiprinti nacionalinių tyrimo ir baudžiamojo persekiojimo institucijų darbo efektyvumą tiriant sunkius tarptautinius ir organizuotus nusikaltimus ir užtikrinti operatyvų bei efektyvų teisingumo vykdymą.

Eurojustas glaudžiai bendradarbiauja su nacionalinėmis institucijomis, Europolu, OLAF, Europos teisminiu tinklu, kitomis ES institucijomis, įstaigomis ir agentūromis, teiks pagalbą veiklą pradėjus Europos prokuratūrai.

Eurojusto veiklą vertina Europos Parlamentas ir nacionaliniai parlamentai.

Lietuvos nacionalinis biuras Eurojuste savo veiklą pradėjo šaliai įstojus į Europos Sąjungą. Nuo 2004 m. gegužės 4 d. Lietuvos nacionalinio nario Eurojuste funkcijas vykdo Generalinės prokuratūros prokuroras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS