Lietuvos pareigūnams – platesnės galimybės kovoje su nusikaltimais elektroninėje erdvėje | kl.lt

LIETUVOS PAREIGŪNAMS – PLATESNĖS GALIMYBĖS KOVOJE SU NUSIKALTIMAIS ELEKTRONINĖJE ERDVĖJE

  • 2

Policijos generalinis komisaras pasirašė bendradarbiavimo memorandumą su Norvegijos policijos mokykla (Politihogskolen), viena pažangiausių ir labiausiai vertinamų Europos aukštojo mokslo institucijų. Nuo šiol Lietuvos policijos pareigūnai turės platesnes galimybes gilinti žinias ir praktinius įgūdžius kovoje su nusikaltimais elektroninėje erdvėje. Pareigūnams bus lengviau prieinami net devyni specializuoti online mokymų moduliai, leisiantys stiprinti tyriminius ir analitinius gebėjimus.

„Reaguojant į nūdienos realijas, kibernetinio saugumo stiprinimas ir kova su nusikaltimais elektroninėje erdvėje jau eilę metų yra vienas pagrindinių Lietuvos policijos veiklos prioritetų. Tuo tarpu esminis įrankis šioje kovoje yra ne tik pažangios kompiuterinės technologijos, bet ir motyvuoti, kompetentingi bei profesionalūs policijos pareigūnai“, – sakė Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Šiandienos pasaulyje daugybę kasdienių darbų galime atlikti neišeidami iš namų, vos keliais kompiuterio mygtukų paspaudimais. Daugumai gyvenimo sričių persikėlus į elektroninę erdvę, išaugo tiek gyventojų, tiek įmonių, tiek ir valstybės institucijų pažeidžiamumo rizika.

Renatas Požėla. Policijos departamento nuotr.

„Norvegijos policijos mokyklos sukurti specializuoti mokymai, skirti pareigūnams dirbantiems su nusikaltimais elektroninėje erdvėje, yra vieni labiausiai vertinamų ir paklausiausių Europoje. Jie sukūrė išskirtinę daugiapakopę online mokymo modulių programą su didžiulės apimties kokybiškos mokymų medžiagos paketu ir praktinėmis užduotimis“, – apie mokymus pasakojo policijos vadovas.

Tikimasi, kad mokymai bus naudingi ne tik jose dalyvausiantiems Lietuvos policijos pareigūnams, bet kartu pasitarnaus perteikiant mokymų metu gautas žinias bei gerąją praktiką kitiems kolegoms. Norvegijos policijos mokyklos mokymų pagrindu planuojama kurti ir specializuotas mokymų programas Lietuvos kriminalinės policijos biuro Kriminalinės žvalgybos mokymų centre.

Lietuvos policija taip pat yra pasirengusi dalintis sukaupta patirtimi kovoje su nusikaltimais elektroninėje erdvėje, prisidėdama prie naujų mokymo programų, praktinių užduočių rengimo ir mokymo renginių organizavimo kartu su partneriais iš Norvegijos policijos mokyklos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tarybinė Lietuva buvo

Laisvės ir rojaus kampelis,palyginant su dabartiniu fašistiniu komunistiniu rėžimo

Susidorojimui

su kitaminciais!?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS