Lietuvos pasieniečiai su sraigtasparniu išvyksta į misiją Graikijoje | kl.lt

LIETUVOS PASIENIEČIAI SU SRAIGTASPARNIU IŠVYKSTA Į MISIJĄ GRAIKIJOJE

  • 1

Į tarptautinę misiją Viduržemio jūros regione išskrenda pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter 135“.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos valdyboje Trakų rajone Paluknio kaime vyks simbolinis sraigtasparnio ir įgulos išlydėjimas.

Lietuvos pasieniečiai du mėnesius dalyvaus prieš nelegalią migraciją nukreiptoje operacijoje „Poseidon 2022“.

Numatoma, kad „Eurocopter 135“ iš pradžių skris į Graikiją, o bazavimosi vietą Lesbo saloje, esant palankioms oro ir techninėms sąlygoms, turėtų pasiekti sekmadienio vakarą.

Anot VSAT pranešimo, dėl skirtingų darbo grafikų, taip pat dėl būtinos į operaciją nugabenti specialiosios įrangos bei priemonių, reikalingų techninei sraigtasparnio priežiūrai, į dislokacijos vietą pasieniečiai vyksta skirtingu laiku ir skirtingomis priemonėmis.

Dalis pareigūnų jau išvyko įvairios įrangos pakrautu tarnybiniu mikroautobusu, kiti atskris sraigtasparniu, treti operacijos vietą pasieks reisiniais lėktuvais.

Operaciją „Poseidon 2022“ organizuoja Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūra „Frontex“. Su ja suderintas konkrečias užduotis į nuolatinę bazavimosi vietą atskrisiančiam VSAT sraigtasparniui ir jo įguloms nustatys Graikijos pakrančių apsauga.             

Daugiausiai pasieniečiams operacijos metu teks patruliuoti palei Graikijos ir Turkijos sieną siekiant išsiaiškinti jos pažeidimo atvejus, nelegalių migrantų buvimo vietas ir kelius bei fiksuoti pažeidimus.

Lietuvos pasieniečiai iš savo sraigtasparnio taip pat talkins kitoms tarptautinėms pajėgoms atliekant paiešką ir gelbėjimą jūroje.

Tokiose tarptautinėse operacijose Viduržemio jūros regione Lietuvos pasieniečių sraigtasparnių įgulos su pertraukomis dalyvauja nuo 2008 metų.

GALERIJA

  • Lietuvos pasieniečiai su sraigtasparniu išvyksta į misiją Graikijoje
  • Lietuvos pasieniečiai su sraigtasparniu išvyksta į misiją Graikijoje
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

PASIRODO , kad sraigtasparniai reikalingi ne Lietuvai , o kažkur Graikijoje , rekia karinį biudžetą didinti iki 5 procentų , kitaip visam pasauliui niekaip nesugebėsim padėt .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS