Lietuvos pasieniečiai toliau padės Latvijai: į kaimyninę šalį vyksta nauja pareigūnų grupė | kl.lt

LIETUVOS PASIENIEČIAI TOLIAU PADĖS LATVIJAI: Į KAIMYNINĘ ŠALĮ VYKSTA NAUJA PAREIGŪNŲ GRUPĖ

  • 0

Lietuvos pasieniečiai toliau padės Latvijai, susiduriančiai su išaugusiai migrantų srautais – į kaimyninę šalį antradienį išvyksta nauja 20-ies pareigūnų grupė.

Kaip antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), ši grupė pakeis Latvijoje dvi savaites sieną su Baltarusija saugojusius 17 Lietuvos pasieniečių.

„Dvi dešimtys Lietuvos pasieniečių, kaip ir prieš tai Latvijoje dirbę VSAT pareigūnai, vykdys sienos stebėjimą, neteisėtos migracijos iš Baltarusijos užkardymą ir kitus su sienos apsauga susijusius veiksmus problematiškiausiuose ruožuose koordinuojami Latvijos kolegų“, – nurodo VSAT.

Kaip ir prieš tai, į antrą pagalbos misijos dalį Lietuvos pareigūnai vyksta savo tarnybiniu transportu ir su savo ekipuote bei ginklais. Kaimynams padės pasieniečiai iš Pagėgių bei Vilniaus rinktinių, taip pat iš Specialiosios paskirties skyriaus bei Kriminalinių tyrimų valdybos. Šioje grupėje bus ir šeši kinologai su tarnybiniais šunimis.

Planuojama, kad jie Latvijos pasienyje su Baltarusija irgi dirbs mažiausiai dvi savaites.

Vėliau sprendimai dėl tokios pagalbos bus priimami atsižvelgiant į situaciją prie kaimynų sienos su Baltarusija.

Pastaruoju metu Latvija susiduria su gerokai išaugusiais migrantų srautais. Vien pirmadienį fiksuoti 164 bandymai neteisėtai kirsti sieną. Lietuvos pareigūnai tai vadina Minsko režimo hibridine ataka.

Tuo metu Lietuvos pasienyje su Baltarusija trečią parą iš eilės nefiksuota neteisėtų migrantų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS