Lietuvos šaulių sąjungai perkama vokiškų automatų už 3,5 mln. eurų | kl.lt

LIETUVOS ŠAULIŲ SĄJUNGAI PERKAMA VOKIŠKŲ AUTOMATŲ UŽ 3,5 MLN. EURŲ

  • 5

Gynybos resursų agentūra Lietuvos šaulių sąjungai (LŠS) už 3,5 mln. eurų perka naujų automatinių šautuvų G-36, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Kaip nurodė ministerija, pirkimas atliekamas vykdant LŠS modernizaciją ir stiprinant organizacijos karinius pajėgumus.

Automatinius šautuvus G-36 gamina Vokietijos įmonė „Heckler & Koch GmbH“. Šis ginklas, anot KAM, yra vienas iš moderniausių šiuo metu naudojamų automatinių šautuvų.

Šiuo metu tai yra ir pagrindinis Lietuvos kariuomenės šaulių ginklas, taip pat naudojamas Vokietijos, Ispanijos, JAV ir kitų šalių ginkluotosiose pajėgose.

„Augant LŠS vaidmeniui valstybės gynyboje, tinkamas šaulių aprūpinimas yra vienas iš prioritetų: pastaraisiais metais buvo įvykdyti automatinių šautuvų, šovinių, termovizorių, bepiločių orlaivių, šarvinių liemenių, šalmų, kuprinių, ekipuotės ir lauko uniformų įsigijimai. Karinio šaulių rengimo tęstinumui numatyta 5 mln. eurų“, – nurodė KAM.

Pasak ministerijos, LŠS turi numatytą aiškų vaidmenį ginkluotoje valstybės gynyboje.

„Koviniai šaulių būriai taikos metu yra priskirti Lietuvos kariuomenės daliniams, su kuriais palaikoma sąveika rengiantis ginkluotai valstybės gynybai, dalyvaujama bendrose pratybose. Taip pat formuojami komendantiniai LŠS ginkluoto pasipriešinimo vienetai, kurie, vadovaujantis regioniniu principu, yra įtraukiami į mobilizacines pratybas „Perkūno bastionas“, – teigiama KAM pranešime.

Šaulių sąjunga vienija daugiau kaip 14 tūkst. Lietuvos piliečių. Pasak KAM, nuo 2020 metų LŠS skirtas finansavimas išaugo daugiau nei šešis kartus, iki 13,6 mln. eurų 2024-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Visi

Kas nupeze nerašykit storuliai

Anonimas

Gal sugebes kaip nors apginti Landsbergį ir šaiką ?

Kuoka

Labai gerai, kad perkama. Taip pat šauliams reiktų nupirkti prieštankinės ginkluotės ir prieš malūnsparnius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS