Lietuvos vyskupai – apie dėmesio centre atsidūrusį filmą „Pranciškus“ | kl.lt

LIETUVOS VYSKUPAI – APIE DĖMESIO CENTRE ATSIDŪRUSĮ FILMĄ „PRANCIŠKUS“

  • 22

Popiežiaus Pranciškaus mintys apie būtinybę neatstumti homoseksualių asmenų atspindi nuolatinį Šv. Tėvo norą padėti asmenims, atsidūrusiems sunkiose situacijose, sako Lietuvos Katalikų bažnyčios vyskupai.

Jie taip pat pažymi, kad naujas dokumentinis filmas „Pranciškus“ (Francesco), kuriame nuskambėjo Popiežiaus svarstymai apie tos pačios lyties asmenų civilines sąjungas, „Bažnyčios mokymo nekeičia“. 

„Žiniasklaidoje šiuo metu intensyviai aptariamos režisieriaus Jevgenijaus Afinejevskio filme „Francesco“ išsakytos Popiežiaus mintys apie būtinybę neatstumti homoseksualių asmenų atspindi nuolatinį Šv. Tėvo norą padėti asmenims, atsidūrusiems sunkiose situacijose. Bažnyčios nariai kviečiami nepažeidžiant tikėjimo ir Bažnyčios mokymo jautriai ir neabejingai pažvelgti į tuos mūsų bendrabūvio atvejus, kurie reikalauja įsiklausymo ir supratimo“, – rašoma penktadienį išplatintame Lietuvos vyskupų konferencijos pranešime.

Popiežiaus mintys apie būtinybę neatstumti homoseksualių asmenų atspindi nuolatinį Šv. Tėvo norą padėti asmenims, atsidūrusiems sunkiose situacijose.

Kalbėdamas su naujo dokumentinio filmo „Pranciškus“ kūrėjais, popiežius Pranciškus pritarė tos pačios lyties asmenų civilinėms sąjungoms.

Šio filmo premjera trečiadienį įvyko Romos kino festivalyje.

Popiežius savo pritarimą tokioms sąjungoms išreiškia jau įpusėjus juostai, kurioje kalbama apie labiausiai Pranciškui rūpimus klausimus, įskaitant gamtos apsaugą, skurdą, migraciją, rasinę ir turtinę nelygybę bei labiausiai diskriminuojamus žmones.

„Homoseksualūs žmonės turi teisę turėti šeimą. Jie yra Dievo vaikai, – sakė Pranciškus per vieną iš interviu filmo kūrėjams. – Mums tik reikia turėti civilinės sąjungos įstatymą, kad jų santykiai būtų įteisinti.“ 

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Matyt

Matyt pats toks jei danksto pedofilus ir homus piderus tai liga priklausomybe kaip ir alkoholis ar kiti narkotikai

Taigi

Paskutinis kartas kaip buvau baznycioj koja ikeles.Iškrypeliai issigime vatikane sedi pedofilai bei pydarastai

juk tie avių "GANYTOJAI" gyvuos tol,

iki VILKAI i š p i a u s visas suvargusias - n u a l i n t a s AVELES, kurių skaičius n y k s t a.--VILKAI yra europinė vertybė- jų naikinimas yra ribojamas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS