Likviduojami VRM priklausantys kultūros, pramogų ir sporto rūmai, bendrystės centras | kl.lt

LIKVIDUOJAMI VRM PRIKLAUSANTYS KULTŪROS, PRAMOGŲ IR SPORTO RŪMAI, BENDRYSTĖS CENTRAS

Vyriausybė pritarė, kad būtų likviduojamos dvi Vidaus reikalų ministerijai (VRM) pavaldžios viešosios įstaigos – Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmai bei Bendrystės ir socialinių inovacijų centras, taip pat pertvarkomas Regioninės plėtros departamentas.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, kad ministerija taip atsisakys nebūdingų funkcijų ir galės daugiau dėmesio skirti pareigūnų poreikiams ir regionų plėtrai, pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Šių pokyčių tikslas – užtikrinti, kad ministerijai ir pavaldžioms įstaigoms priskirtos funkcijos būtų atliekamos kuo geriau. Iki šiol vyravęs požiūris, kad tik tiesiogiai ministerijai pavaldžios įstaigos gali geriausiai tenkinti vidaus reikalų sistemos ir pareigūnų poreikius, yra klaidingas ir valstybei kainuoja per brangiai. Nors pokyčiai kartais būna skausmingi, esu tikra, kad jie duos ilgalaikę naudą tiek pareigūnams, tiek visuomenei“, – sako A. Bilotaitė.

VRM pranešime nurodoma, kad Kultūros, pramogų ir sporto rūmai iš visų valdymo srities įstaigų teikia mažiausiai paslaugų vidaus reikalų sistemai – 2021 metais nesudaryta nė viena sutartis sporto paslaugų ir kultūros srityse.

Šių pokyčių tikslas – užtikrinti, kad ministerijai ir pavaldžioms įstaigoms priskirtos funkcijos būtų atliekamos kuo geriau.

Anot pranešimo, įstaigos teikiamos sporto, kultūros, edukacinės paslaugos orientuotos tenkinti plačiosios visuomenės, bet ne vidaus reikalų sistemos pareigūnų ir darbuotojų poreikius, tad ją numatoma likviduoti nuo šių metų spalio 1 dienos.

Apsispręsta likviduoti ir Bendrystės ir socialinių inovacijų centrą, kuris teikia su sielovada, socialine, dvasine ir psichologine pagalba bei socialine reintegracija susijusias paslaugas vidaus reikalų sistemos pareigūnams ir darbuotojams.

Pasak ministerijos pranešimo, šių paslaugų teikimo organizavimas kartu su turtu bus perduotas Policijos departamentui. Planuojama viešosios įstaigos veiklą nutraukti ir įstaigą panaikinti nuo šių metų rugsėjo 1 dienos.

Pasak pranešimo, pernai gegužės mėnesį sudaryta darbo grupė įvertino kai kurių ministerijai pavaldžių įstaigų vykdomą veiklą ir funkcijas. Nustatyta, kad paslaugos vidaus reikalų sistemos darbuotojams ir pareigūnams apima tik nedidelę dalį įstaigų veiklos. Daugelį šių įstaigų teikiamų paslaugų galima gauti, kai rinkoje užtikrinama konkurencija ir paslaugų kokybė.

Vidaus reikalų ministerijai atlikus jai pavaldžių įstaigų funkcijų peržiūrą, nuspręsta atsisakyti savininko teisių iš viso penkiose įstaigose, kurios atlieka ministerijai nebūdingas funkcijas: valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centre „Dainava“, Poilsio ir reabilitacijos centre „Pušynas“, Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose, Bendrystės ir socialinių inovacijų centre ir Reprezentaciniame pučiamųjų orkestre.

Vyriausybė taip pat pritarė pasiūlymui Regioninės plėtros departamentą prijungti prie Vidaus reikalų ministerijos. Reorganizuojamo departamento funkcijas numatoma integruoti į Europos Sąjungos investicijų ir tarptautinių programų departamento veiklą.

Ministrės A. Bilotaitės teigimu, šio sprendimo tikslas – optimizuoti biudžetinių įstaigų skaičių, racionaliai naudoti Europos Sąjungos ir valstybės lėšas ir siekti didesnio regioninės politikos efektyvumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS