Linkime sėkmės: abiturientai laiko fizikos egzaminą | kl.lt

LINKIME SĖKMĖS: ABITURIENTAI LAIKO FIZIKOS EGZAMINĄ

  • 1

Pirmadienį abiturientai laikys fizikos egzaminą: tai paskutinis valstybinis egzaminas šioje sesijoje.

Jį šiemet laikyti pasirinko 2020 kandidatų.

„Praėjusiais metais fizikos egzaminą pasirinko laikyti 2170 abiturientų. Tikimės, kad ir šiais metais jų rezultatai patvirtins kelerius metus stebimą tendenciją: fizikos brandos egzaminą išlaiko ne mažiau nei 97 proc. kandidatų“, – sako Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

„Didėja ir šimto balų įvertinimą gavusių abiturientų dalis: pernai aukščiausią įvertinimą gavo 2,6 proc., o užpernai – 1,6 proc. visų kandidatų“, – pažymi ji.

Didėja ir šimto balų įvertinimą gavusių abiturientų dalis: pernai aukščiausią įvertinimą gavo 2,6 proc., o užpernai – 1,6 proc. visų kandidatų.

Fizikos valstybinio brandos egzamino užduotis susideda iš trijų dalių: pirmojoje reikia atsakyti į 30 testo klausimų su keturiais pateikiamais atsakymų variantais, antrojoje pateikiami klausimai iš fizikinių dydžių matavimo vienetų žinojimo ir uždaviniai, kurių atsakymas – tikslus skaičius, trečiojoje – sudėtingesnės užduotys, papildytos diagramomis, iliustracijomis, schemomis ir lentelėmis.

Fizikos valstybinį brandos egzaminą laikantys kandidatai kartu su egzamino užduoties sąsiuviniu ir atsakymų lapu gaus ir užduoties priedą, kuriame bus pateiktos pagrindinės formulės ir konstantos iš egzamino programos.

Pagrindinė brandos egzaminų sesija prasidėjo birželio 5 dieną lietuvių kalbos ir literatūros mokykliniu ir valstybiniu egzaminu, o baigsis antradienį muzikologijos mokykliniu egzaminu. Pagrindinės egzaminų sesijos rezultatai bus paskelbti iki liepos 13 dienos.

Pakartotinė brandos egzaminų sesija prasidės kitą savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kokios dar nach sėkmės. Tiems, kas per pamokas nemiegojo, pergyventi nėra dėl ko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS