Lobistų sąrašą papildė Civilinės aviacijos asociacijos prezidentas A. Stankevičius | kl.lt

LOBISTŲ SĄRAŠĄ PAPILDĖ CIVILINĖS AVIACIJOS ASOCIACIJOS PREZIDENTAS A. STANKEVIČIUS

  • 1

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė lobistu įregistruoti Civilinės aviacijos asociacijos „Cavia“ prezidentą Artūrą Stankevičių. Jis tapo 110-uoju šalyje registruotu lobistu. Sprendimas priimtas vienbalsiai, išnagrinėjus asociacijos prašymą ir vadovaujantis Lobistinės veiklos įstatymu.

VTEK primena, kad lobistais negali tapti asmenys, įstatymų nustatyta tvarka pripažinti kaltais dėl korupcinio pobūdžio nusikaltimo padarymo ir turintys neišnykusį ar nepanaikintą teistumą arba įstatymų nustatyta tvarka pripažinti kaltais dėl korupcinio pobūdžio baudžiamojo nusižengimo padarymo ir nuo apkaltinamojo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos nepraėjo vieni metai. Ribojimai būti lobistais taikomi ir asmenims, baustiems administracine nuobauda už Lobistinės veiklos įstatymo pažeidimą, taip pat kitais įstatymo nustatytais atvejais. Neįregistruoti lobistai užsiimti lobistine veikla neturi teisės.

Lobistinė veikla – veiksmai, kuriais siekiama daryti įtaką valstybės politikams, valstybės pareigūnams, valstybės tarnautojams ar kitiems asmenims, kurie pagal jiems teisės aktų nustatyta tvarka suteiktas pareigines funkcijas dalyvauja rengiant, svarstant ir priimant teisės aktus, administracinius sprendimus.

Tirs, ar S. Kacas nepažeidė įstatymo reikalavimų

VTEK tirs Samoilo Kaco elgesį dėl galbūt neteisėtai vykdytos lobistinės veiklos. Bus aiškinamasi, ar jis nepažeidė Lobistinės veiklos įstatymo reikalavimų.

Tyrimas pradėtas gauto pranešimo pagrindu. Teigiama, kad pernai S. Kacas keturis kartus raštu kreipėsi į Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliariją, teikdamas siūlymus dėl teisinio azartinių lošimų sektoriaus reguliavimo, įskaitant Loterijų įstatymo bei Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimus.

Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo. Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Piktas

Legalus nusikalteliai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS