LVAT: pakrančių apsaugos juostų nustatymą supaprastinęs ministro įsakymas – teisėtas | kl.lt

LVAT: PAKRANČIŲ APSAUGOS JUOSTŲ NUSTATYMĄ SUPAPRASTINĘS MINISTRO ĮSAKYMAS – TEISĖTAS

  • 9

Teismas galutinai nutarė, jog pernai rugsėjį pasirašytas aplinkos ministro Simono Gentvilo įsakymas, supaprastinęs pakrančių apsaugos juostų nustatymą, neprieštarauja teisės aktams ir yra teisėtas.

„Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nenustatė pagrindo spręsti, jog kvestionuojamos aprašo nuostatos (...) akivaizdžiai pažeistų pareiškėjo nurodytas imperatyvias aukštesnės galios teisės aktų nuostatas ar užkirstų galimybę įgyvendinti siekiamus tikslus, (...) paneigtų Konstitucijoje ir įstatymuose įtvirtintas, jų ginamas ir saugomas vertybes“, – trečiadienį pranešė LVAT.

Dėl Paviršinių vandens telkinių apsaugos zonų ir pakrančių apsaugos juostų nustatymo tvarkos aprašą pakeitusio ministro įsakymo teisėtumo į teismą kreipėsi Seimo narys konservatorius Antanas Matulas.

Pasak LVAT, jis abejojo, ar pakeista tvarka neriboja žemės ūkio veiklos laisvės ir nepažeidžia teisėtų lūkesčių dėl šių teritorijų dydžio pastovumo.

Nuo šių metų sausio įsigaliojusi nauja tvarka prie vandens telkinių, priklausomai nuo jų dydžio, numatė, 5, 10 ar 30 metrų pakrančių apsaugos juostas ir 100–500 metrų apsaugos zonas, kuriose pagal Specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymą taikomi ūkinės ir kitokios veiklos apribojimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

As

Jo Sioma... Miskai - plynem, mediena - ikejai. O mums eiliniams lietuviams - 40 proc antkainis (akcizas) LPG dujoms, kur bulbienei virt naudojam... Bet va CNG kas bulba verda - verda popigiaja... Zaliu zalia sioma? Na bet kur, tikrai ne miskuose... Gal triusikai zali pas mane po dzinsais?

kodėl šitas

vabalas Topografas iki šiol nepasodintas už neteisėtus plynus Lietuvos miškų, draustinių sengirių kirtimus prisidengus būtinybe? Čia gi ne šiaip sau vagystė, čia gi politinė nusikalstama korupcija tiesiogiai kenkianti mūsų šalies saugumui ir Ekologijai

diedukas

Na, nieko. Girdejau tuoj uzeis vokieciai, bus jums...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS