Medikai kritikuoja naująją tvarką, pagal kurią ligoniai perimami pusiaukelėje | kl.lt

MEDIKAI KRITIKUOJA NAUJĄJĄ TVARKĄ, PAGAL KURIĄ LIGONIAI PERIMAMI PUSIAUKELĖJE

  • 7

Greitosios medicinos pagalbos (GMP) medikai kritikuoja jau dvi savaites veikiančią naują skubios pagalbos teikimo tvarką, ypač ligonių perėmimą pusiaukelėje sutartose vietose, praneša LRT „Panorama“.

„Pacientus turime perkelti pirmiausia lauke ir tokiu būdu jie neapsaugoti, mūsų pats perdavimas vyksta prie viadukų, greitkelyje, kur iš viso joks sustojimas yra negalimas“, – dėsto medicinos darbuotojų profsąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Jolanta Keburienė.

Abejojama, ar iš vieno automobilio į kitą pernešamas žmogus skubiau gaus pagalbą.

Svarstoma, kad klasterinės brigados turėtų budėti ne centruose, o rajonuose, tuomet nereikėtų pusiaukelėje perimti pacientų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ALKOHOLIKAS

NET RUSAI TOKIO DURNUMO NESUGALVOJO , KĄ IŠMASTĖ MŪSŲ PSICHAS .

ALGIS

PASIKLAUSIUS ŽINIAS , KIEK N A T O PERIMA RUSIJOS LĖKTUVŲ , O ČIA IŠ GREITUKĖS KOKĮ KLIPATĄ NEPERIMS ., NORS ANT LĖKTUVŲ SUTAUPYSIM , NEREIKĖS PIRKT .

Gerbiamieji,

KODĖL PERKELIAMI LIGONIAI? Ar ne paprasčiau medikų brigadai persikelti? Pvz., didmiesčio greitukė (ar kt. automobilis) su personalu ir reikmenimis (pvz., trombolizės vaistais, papildomu aparatu, kurio nėra rajono greitukėje) skuba link rajono greitukės. Kelionės metu abiejų mašinų brigados palaiko pokalbį. Susitinka, sustoja, didmiesčio skubios pagalbos brigada akimirksniu įsėda į greitukę su ligoniu ir tęsia kelionę, o medikai imasi darbo. Automobilis, privežęs didmiesčio brigadą, nuveža rajono brigadą į jos ligoninę. Galima ir kitaip - Ne ligonis perkeliamas, o abu ekipažai apsikeičia automobiliais, ir dabar tame pačiame automobilyje ligonį lydi ir slaugo didmiesčio komanda (čia, žinoma, greitukių nuosavybės ūkiniai ir kt. klausimai).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS