Medininkų pilyje vyks draugiškų Lietuvos ir Lenkijos santykių sutarties 30-io minėjimas | kl.lt

MEDININKŲ PILYJE VYKS DRAUGIŠKŲ LIETUVOS IR LENKIJOS SANTYKIŲ SUTARTIES 30-IO MINĖJIMAS

  • 2

Medininkų pilyje ketvirtadienį vyks Lietuvos ir Lenkijos draugiškų santykių ir gero kaimyninio bendradarbiavimo sutarties 30 metų jubiliejaus minėjimas.

Renginio metu vyks istorikų, politologų, politikų, diplomatų diskusijos apie Lietuvos ir Lenkijos santykių raidą nepriklausomybės epochoje, aptarta šalių padėtis istorijos politikoje, bus atidaryta paroda.

Penktadienį minėjimo renginiai vyks Užsienio reikalų ministerijoje.

Lietuvos ir Lenkijos draugiškų santykių ir gero kaimyninio bendradarbiavimo sutartis, pasirašyta 1994 metų balandžio 26 dieną, padėjo pagrindus dviejų valstybių strateginei partnerystei, o šį procesą vainikavo Lietuvos ir Lenkijos narystė NATO ir Europos Sąjungoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

„Draugiškų“?

Aha, yparč kai į valdžią Lenkijoje grįžo lenkų „liberalūs“ nacistai: Donaldas Tuskas, Radoslavas Sikorskis. Pamenate: „RADOSŁAW SIKORSKI: Turi apskaičiuoti, ar tai labiau paveiks tave, ar juos. Jeigu juos paveiks kur kas labiau, tai ... supranti? Boikotas, kaip rusai pasielgė su ukrainiečiais – juk tai jiems irgi kainavo. RADOSŁAW SIKORSKI: Tai bent būtų šūvis. Lenkijai tai būtų jėga... Jeigu galėtum [kažką šiuo klausimu] nuveikti, aišku, patirtum nuostolių, bet tai juos, rupūže, pagaliau pamokytų. JACEK KRAWIEC: Veiksmų nepradėsi, kol man neatsilieps... Yra vienas pirkėjas Mažeikiams. [Igoris] Sečinas, buvęs Rusijos premjero pavaduotojas. RADOSŁAW SIKORSKI: Bet trys balsai Europos [Sąjungos] Taryboje, ir matom, kaip Lietuva, rupūže, mus palaiko – ir laimėje, ir nelaimėje. Jie tokie kvaili žmonės. Ir tiesa tokia, kad mes kišome didelius pinigus, kuriuos jie laiko kaip užstatą.“

sakot draugiskos sutarties

a kaip del lenkisku gatviu pavadinimu vardu ir uzrasu...del lietuvisku mokyklu lenkijoje uzdarinejimu ?... tautiniu mazumu kulturos du5inimo ir naikinimo...jie 1000tancius metu tomis kalbomis snekejo tomis tradicijomis giveno ,bet atejo didelis ri3bus ponas is provincijos ir pasake kad nuo rytojaus khajuk...gyvensit tokiom teisem kaip visi v3rgai.... ir vakcinas imsit... privalomas....todel as suprantu kad jie jau ne zmones ir juos butina supilietint...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS