Meras: Ukmergės medikai ir likę pacientai pradedami tikrinti dėl koronaviruso | kl.lt

MERAS: UKMERGĖS MEDIKAI IR LIKĘ PACIENTAI PRADEDAMI TIKRINTI DĖL KORONAVIRUSO

Ukmergės ligoninės medikai ir pacientai pradedami tikrinti dėl koronaviruso, sako Ukmergės rajono meras. Ukmergės ligoninėje veikia tik vienas – slaugos skyrius.

„Pagaliau gavom mėginius, pradedame testuoti visus likusius pacientus, likusius dirbti gydytojus ir tuos gydytojus, kurie jau yra saviizoliacijoje (...) Labai svarbu, kad mes galėtume matyti visą mastą“, – trečiadienį BNS teigė Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas.

Pasak jo, iš viso Ukmergės ligoninėje dirba apie 300 žmonių. Dėl galimo kontakto izoliuota per 240 darbuotojų.

„Iš saviizoliacijoje esančio medicinos personalo iki šiol buvo ištirta tik apie 10 žmonių“, – sakė meras.

Kaip teigia R. Janickas, ligoninėje šiuo metu veikia tik slaugos skyrius, jame gydomi 95 žmonės.

„Vienintelis yra slaugos skyrius, kuris yra likęs, nes jo negali iškelti, tęsiama priežiūra tų ligonių. (...) Tai daugiausia garbaus amžiaus žmonės. Jie taip pat visi bus tiriami dėl koronaviruso“, – kalbėjo meras.

Pasak R. Janicko, dėl griežtesnių ribojimų mieste sprendimai bus priimti po to, kai ištyrus žmones matysis „galutinis vaizdas“.

„Manom, kad tuos mėginius paimsim per tris dienas, o atsakymai bus su pusės paros vėlavimu, tai manau, kad per keturias dienas turėsim visą galutinį vaizdą“, – teigė Ukmergės rajono meras.

Koronaviruso židiniu Ukmergė tapo kovo 19 dieną, kai Ukmergės ligoninėje dirbančiai medikei patvirtintas susirgimas naujuoju koronavirusu.

Mieste nuo COVID-19 mirė trys žmonės. Ukmergės rajono administracijos direktorius Darius Varnas BNS sakė, kad rajone iš viso registruota 11 naujojo koronaviruso susirgimų.

Trečiadienį spaudos konferencijoje sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad Ukmergėje gali būti svarstoma taikyti griežtesnes karantino sąlygas, tačiau tai priklausys nuo Nacionalinio sveikatos centro atliekamo epidemiologinio vertinimo Ukmergės ligoninėje.

Iš viso Lietuvoje koronavirusas iki šiol diagnozuotas 255 asmenims, keturi žmonės mirė, vienas pasveiko. Dėl COVID-19 šalyje kol kas atliktas 3471 tyrimas.

Gairės: Ukmergė, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS