Mergaitės pagrobimu Celofano apkaltintas klaipėdietis sieks teisybės: negalime tylėti | kl.lt

MERGAITĖS PAGROBIMU CELOFANO APKALTINTAS KLAIPĖDIETIS SIEKS TEISYBĖS: NEGALIME TYLĖTI

  • 75

Pirmadienį, sausio 15-ąją, skandalingas visuomenės veikėjas Antanas Kandrotas-Celofanas buvo nuteistas už du finansinius nusikaltimus. Jam skirtos dvi laisvės atėmimo bausmės. Visgi už kai kuriuos savo veiksmus Celofanas nenuteistas bent kol kas. Prieš savaitę visuomenę sukrėtus istorijai apie devynmetės mergaitės pagrobimą, A. Kandrotas neteisingai apkaltino visiškai nekaltą žmogų. Apie susidariusią situaciją klaipėdietį Gediminą kalbino „KK2“ komanda.

Savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje Celofanas skelbė steigiantis išpirką.

„Kadangi turiu daug kriptovaliutos, turiu pasiūlymą pagrobėjams. Pasiūlymas skamba taip – mes siūlome 50 tūkstančių eurų už tai, kad paliktumėte mergaitę gyvą ir sveiką ir kažkaip grąžintumėte“, – tuomet sakė skandalistas.

Tokie pasiūlymai ir nepasitikėjimo teisėsauga skatinimas patiko ne visiems. Vienas iš nepasitenkimą pareiškusių žmonių buvo klaipėdietis Gediminas.

„Paėmė pyktis ir parašiau jam asmeninę žinutę, kad jis yra šiukšlė ir iš žmonių nelaimės sau darosi reklamą. Apsižodžiavome per žinutes, jis man parašė, kad mane susiras, susitvarkys – kad ne su vienu susitvarkė, o aš neišskirtinis, kad žmonės mane jam atneš ant rankų ir kad laukčiau pasekmių“, – laidai „KK2“ telefonu pasakojo neteisingai apkaltintas vyras.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Kilus konfliktui A. Kandrotas internete paviešino Gedimino ir jo žmonos nuotrauką bei ciniškai pranešė, kad šis žmogus galimai susijęs su pagrobėjais. Savo socialinių tinklų paskyroje Celofanas spekuliavo paties susigalvota informacija.

„Man kilo klausimas – kodėl šitas asmuo staiga nori man sutrukdyti? Aš skelbiu premiją, pasiūlėme kalną pinigų. Man ir teisėsaugai turėtų būtų įdomu, kodėl kažkoks asmuo man trukdo – aš visomis įmanomomis pastangomis padedu teisėsaugai“, – tada skelbė Celofanas.

Klaipėdietis Gediminas sako supratęs, kas nutiko, kai A. Kandroto sekėjai pradėjo dalintis jo ir jo žmonos nuotrauka, užsimindami apie susidorojimą ir linčo teismą.

Jei leisime jam bujoti, kas tada bus?

„Buvo komentarų, kad aš toks, anoks, kad grąžinčiau vaiką. Supratau, kas vyksta ir kad reikia susimažinti prieigą. Ką galėjau, ištryniau ir paverčiau privačiu turiniu, kad galėčiau apsisaugoti“, – „KK2“ pasakojo Gediminas.

Buvo per vėlu – per mažiau nei parą Celofano melagingai apšmeižtos šeimos nuotrauka pasidalino daugiau nei 8 tūkstančiai žmonių, kilo rimta grėsmė Gediminui ir jo žmonai.

Policijos pareigūnams radus pagrobtąją mergaitę ir suėmus pagrobėją, Celofano melagingai apkaltintas vyras planuoja kreiptis į teismą.

„Negalime tylėti. Jei leisime jam bujoti, kas tada bus? Jei bijosime, kad paviešins nuotraukas... Suprasčiau, jei tai pakenktų mano įvaizdžiui, jei būčiau žinomas. Bet kas mane pažįsta, žino, kad taip nebuvo. O ką mano kažkoks Petras ar Antanas, man nerūpi“, – laidos „KK2“ žurnalistams sakė Gediminas.

Už finansinius nusikaltimus Celofanas kalėti nuteistas 1 metų ir 10 mėnesių bei 1 metų ir 3 mėnesių bausmėmis. Kas prie bausmės prisidėtų, jei jis būtų nuteistas ir už šmeižtą ar sąmoningą pavojaus kėlimą kitam asmeniui, parodys laikas.

Kaip apsaugoti vaikus nuo galimo smurto, kokie rezonansiniai linčo teismai buvo įvykdyti Lietuvoje – laidoje „KK2“ tik per LNK.lt ir LNK eteryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (75)

Valdas

Šitą celiuliozės atlieką reikia uždaryti ilgiem ilgiem metam. Kai šiaip tai erelis, vyras didis, kai policija pagauna ar prisiliečiakas, pats pirmas ožys ir verksnys pasidaro. Jei maklius sukei, tai ir atstovėk, kaip vyras, o db verkia verkia. Tikras maišiukas.

Vladas

Kiek čia koncervinių šunėkų, nutrūko nuo grandinės.Eikit geriau uodegas vyzginti šeimininkui.celofanas tikrai dar niekam blogo nepadarė.

Reik

Šį raudonsnukį gandonešį į narvą ilgam uždaryt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS