Mėsmalė dėl pranešėjo ir knygos apie jį tęsiasi: kaip atsidūrė A. Dulkio komandoje? | kl.lt

MĖSMALĖ DĖL PRANEŠĖJO IR KNYGOS APIE JĮ TĘSIASI: KAIP ATSIDŪRĖ A. DULKIO KOMANDOJE?

  • 40

Vis labiau aišku, kas šios situacijos nepaleis: valdantieji teigia, kad jau sutarė pradėti parlamentinį tyrimą, praneša LNK.

Praėjo mėnuo, kai valdantieji su premjere Ingrida Šimonyte priešaky apie Seimo tyrimus kalbėjo priešingai nei dabar. Tiesa, tada tai buvo konservatoriams ir liberalams nepatogus klausimas – kas konservatorių frakcijos nariui Kristijonui Bartoševičiui galėjo nutekinti informaciją apie gresiančius įtarimus pedofilija. Tada valdantieji tyrimą Seime užblokavo.

„Paprastai labai retai komisijos ką nors įrodo ir retai Seimas ką nors patvirtina iš tų komisijų“, – tuo metu situaciją taip komentavo I. Šimonytė.

Dabar, kai kalbama apie Valstybės saugumo departamentą (VSD) ir Prezidentą, – tyrimas jau galimas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Niekas koalicijoje nepasakė, kad jokių klausimų nėra. Kaip tuos klausimus užduoti, – Seimo valia“, – dabartinę situaciją komentavo I. Šimonytė.

Seimo liberalas Raimundas Lopata pareiškė, kad valdantieji pradėti šį parlamentinį tyrimą jau sutarė.

„Komisijos gali būti sudaromos, tačiau norėtųsi smalsumo Seimo nariams palinkėti visose srityse“, – pabrėžė Prezidentas Gitanas Nausėda.

Opozicija mano, kad VSD valdantiesiems bus pakeliui, bet tikrasis taikinys – Prezidentas G. Nausėda.

„Matome, kad kiekvieną dieną atsiranda tam tikrų tiesos momentų, kurie patenka į viešąją erdvę, ir tuo džiaugiuosi“, – toliau situaciją komentavo G. Nausėda.

Remdamasis savo šaltinis, analitikas Marius Laurinavičius papasakojo kitokią versiją apie pranešėją Tomą Gailių, remiantis jo liudijimu ir parašyta knyga „Pranešėjas ir Prezidentas“.

„Tai nėra pasaka, tai daug pavojingesni ir baisesni dalykai“, – akcentavo M. Laurinavičius.

Anot M. Laurinavičiaus, tai valstybininkų istorijos tęsinys ir kad, būdamas saugumo vado Dariaus Jauniškio pavaldiniu, T. Gailius pretendavo į D. Jauniškio postą, todėl tiek apie jį, tiek apie save patį žurnalistams ir pripasakojo, esą nebūtų dalykų.

„Kadangi tai iš tiesų stipri ir pavojinga grupuotė, tai informacinei operacijai buvo gana gerai pasiruošta ir žurnalistai buvo paprasčiausiai suklaidinti“, – pabrėžė savo nuomonę M. Laurinavičius.

Vieno iš autorių paklausus, ar yra absoliučiai užtikrintas, kad jais nebuvo pasinaudota, Dovydas Pancerovas pabrėžė, kad jis absoliučiai tuo užtikrintas.

Knygos bendraautoris D. Pancerovas sako, kad tai, kas dabar vyksta, – bandymas pranešėją diskredituoti.

„Manau, bandoma sudaryti tokį įspūdį apie saugumiečių vidines kovas. Galbūt jos vyksta, iš kur mes galime žinoti. Knygoje apie tai nekalbama, kad kažkurie saugumiečiai geri, kai kurie – blogi“, – komentavo D. Pancerovas.

Tačiau ne viskam, ką knygoje rašė, turi įrašų pragrįsti.

Tai nėra pasaka, tai daug pavojingesni ir baisesni dalykai.

„Tie pokalbiai, kurių neįmanoma patikrinti, yra atkuriami pagal liudininko, kuris teigia tiksliai prisimenantis tuos pokalbius, pasakojimą“, – sakė D. Pancerovas.

M. Laurinavičiui klausimų kelia ir tai, kad, palikęs VSD, T. Gailius įdarbintas konservatorių ministro Arūno Dulkio patarėju. A. Dulkys teigia, kad jam reikėjo žmogaus kovai su korupcija sveikatos apsaugos sistemoje. Tačiau, kaip tiksliai pas jį T. Gailius atsirado, pasakyti negali.

„Išgirdau pavardę, paskui susitikau, man patiko žmogaus kompetencijos. Tuo metu jis niekur nedirbo. Ir pakviečiau į komandą“, – pasakojo sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys.

Žurnalistų paklausus, iš kur ministras išgirdo pavardę, A. Dulkys konkrečiai atsakyti negalėjo, nes jau praėjo porą metų.

M. Laurinavičius neabejoja, kad taip ir buvo.

„Aišku, kažkas rekomendavo, kažkas priėjo ir pasakė, koks tai žmogus – profesionalus, kai reikės pagelbės. Kažkas konservatorių partijoje pagalvojo, kad galima išnaudoti jį, juk vyksta kova su Prezidentu“, – nesistebėjo M. Laurinavičius.

LNK žinios norėjo užduoti klausimų ir pačiam T. Gailiui, bet ministerija atsakė, kad jis su žiniasklaida nebendraus.

„Visos versijos buvo atmestos. Kodėl dabar iš naujo visa tai eskaluojama?“ – retoriškai klausė M. Laurinavičius.

Prieš trejus metus to paties pranešėjo informaciją išnagrinėjo STT, Generalinė prokuratūra ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK). Jame buvo įvairių partijų atstovų, įskaitant ir konservatorius.

I. Šimonytės ir G. Nausėdos paklausus, ar pasitiki D. Jauniškiu, šie sakė:

„Jau girdėjau šį klausimą, dar kartą noriu pasakyti – nesiūlau nieko suvedinėti į konkrečius asmenis“, – atsakė I. Šimonytė.

„Be jokios abejonės“, – pasitikėjimą VSD vadu pabrėžė G. Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

valdžios gaidžių pasipešiojimai niekam neįdomus

asmeniškai man jūs ten, kad išdvėstumėt, kas ten kam per šikną varė iki lempos, pajacai, tik nedidelė revoliucijukė ir mes jus išskersim nesvarbu kokia partija

Jau net negalvokit

kad dėl tokių žaidimų Tauta užmirš tiek liberalių konservatorių darbelius, tiek patį Bartusevičių..Kol kas šokit dainuokit kurkit pasakas o mes palauksim ir pašiūrėsim. Ir šakes ,,po valiai" ruošim.. Jeigu iškrypėlis ir jam padedančios aukštos moteros-pranešinėtojos nebus nubausti, tai teks eit paklaust prie seimo ir prokuratūros kodėl..Kaip Kedžių istorijoje. Matosi kad valdantieji ir prokuratūra nori pasikartojimo..Bet gal aš klystu..

o

jei trumpiau tai visi sie padarau naujom technologojom uzprogramuoti biorobotai jei ne klonai kokias sekmingai diegia kinai ir eiliniam zmogui tai atrodo neityketina bet tai faktas VP kuris slepimas nes siu padaru veiklos metodais naikinama zmonija ir dauguma dar nesupranta kas vyksta ir paprasciausiai mulkinami iki AA??===
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS