Migracijos departamentas laikinai mažina išduodamų pasų skaičių | kl.lt

MIGRACIJOS DEPARTAMENTAS LAIKINAI MAŽINA IŠDUODAMŲ PASŲ SKAIČIŲ

Trūkstant blankų Migracijos departamentas laikinai mažina išduodamų pasų skaičių, penktadienį pranešė Asmens dokumentų išrašymo centras (ADIC).

Migracijos departamentas nuo liepos 4 iki rugpjūčio 22 dienos mažins aptarnaujamų gyventojų srautą iki 1600 klientų per dieną. Pastaruoju metu per vieną darbo dieną buvo gaunama prašymų ir išrašoma apie 2,2 tūkst. pasų.

Taip pat nuo liepos 4 dienos visoje Lietuvoje pageidaujantys gauti pasą nebus aptarnaujami gyva eile, reikės išankstinės registracijos. Gyva eilė liks tik Vilniaus miesto skyriuje pasą išduodant ypatingos skubos tvarka, t. y. tą pačią dieną.

Pranešime nurodoma, kad tokių priemonių imtasi siekiant išvengti pasų išdavimo sustabdymo, nes dėl sutrikusių tiekimo grandinių visame pasaulyje pasų duomenų lapų tiekėjai negali pristatyti papildomai užsakytų pasų blankų pageidaujamais terminais.

„Dėl susiklosčiusios situacijos Migracijos departamentas visomis priemonėmis išlaikys gyventojų aptarnavimą, pasų išdavimas nenutrūks. Visi asmenys, kurie iš anksto rezervavo savo vizitus tiek liepos, tiek rugpjūčio mėnesiais, bus aptarnauti, o laikini klientų srauto ribojimai bus atkurti nedelsiant, kai tik pasų blankų rezervas vėl bus pakankamas“, – sakė Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

Su duomenų lapų tiekimo iššūkiais pastaruoju metu susiduria ne viena Europos valstybė – tai tendencija.

Asmens tapatybės kortelės ir toliau bus išduodamos įprasta tvarka: vyks tiek aptarnavimas gyva eile bet kuriame Migracijos departamento teritoriniame padalinyje, tiek iš anksto rezervavus apsilankymo laiką ir vietą.

Asmens duomenų išrašymo centras nurodo, kad pastaraisiais mėnesiais Lietuvoje asmens dokumentų išrašymo ir išdavimo srautas yra rekordiškai padidėjęs nei įprastai: gegužę buvo užsakyti 51 967 pasai, atitinkamai pernai metais –  23 227. Bendrai per šių metų šešis mėnesius jau išrašyta tiek pat pasų, kiek per visus 2021 metus.

„Su duomenų lapų tiekimo iššūkiais pastaruoju metu susiduria ne viena Europos valstybė – tai tendencija, kuri stebima ir mūsų šalyje. Esame priklausomi nuo paslaugos teikėjo, kuris gamina sertifikuotus blankus pasams“, – sakė ADIC direktorius Nerijus Rudaitis.

Skelbiama, kad nuo rugpjūčio 22 dienos Migracijos departamentas prailgins aptarnavimo laiką darbo dienomis ir dirbs savaitgaliais, kad gyventojai po paslaugų teikimo apribojimų galėtų greičiau pasikeisti asmens tapatybės dokumentus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS