Migracijos departamento vadovė: atsiranda vis daugiau norinčiųjų išvykti į kilmės šalį | kl.lt

MIGRACIJOS DEPARTAMENTO VADOVĖ: ATSIRANDA VIS DAUGIAU NORINČIŲJŲ IŠVYKTI Į KILMĖS ŠALĮ

Migracijos departamento duomenimis, iš 3161 gauto nelegalių migrantų prieglobsčio prašymo išnagrinėti liko kiek daugiau nei 300 bylų – prieš savaitę neišnagrinėtų bylų skaičius siekė beveik 600.

Migracijos departamento (MD) direktorės Evelinos Gudzinskaitės teigimu, tikimasi, kad iki mėnesio pabaigos bus išnagrinėtos likusios bylos.  

Iš 3161 išnagrinėtos bylos 2347 asmenims prieglobstis suteiktas nebuvo, o 478 prieglobsčio nagrinėjimo procedūros buvo nutrauktos dėl migrantų pasišalinimo arba grįžimo į savo kilmės šalį.

Pabėgėlio statusas buvo suteiktas dešimčiai asmenų, atvykusių iš nesaugių šalių – Eritrėjos, Sirijos, Afganistano. Pasak E. Gudzinskaitės, prieglobstis buvo suteiktas tiems, kurie yra verčiami kilmės šalyse eiti į karo tarnybą ir atlikti karo nusikaltimus arba tarnybą, prilygstančią vergovei. Prašymas suteiktas ir tiems, kurie bėga nuo Talibano režimo Afganistane.

Be to, kaip teigia E. Gudzinskaitė, atsiranda vis daugiau nelegalių migrantų prašymų savanoriškai išvykti į savo kilmės šalis. 

„Tokių prašymų pastebimai daugėja. VSAT duomenimis, savanoriškai išvyko jau daugiau kaip 200 migrantų, o dar per 70 laukia kelionės dokumentų. Manome, kad ir toliau nuolat rasis savanorių grįžti namo”, – Eltai teigė MD direktorė E. Gudzinskaitė.

Prieglobstį gavę asmenys, kaip ir kiti 302 šiais metais Lietuvoje prieglobstį gavę užsieniečiai, pradės valstybės remiamą integracijos į Lietuvos visuomenę procesą.

ELTA primena, kad nuo rugpjūčio pradžios į šalį neįleista 7314 asmenų, mėginusių neteisėtai kirsti Lietuvos sieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zemaitis

Kuo greiciau visus deportuoti, kol giminaiciu neprisiveze!

Juodasis amaras,tai europos

Isnaikinimas???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS