Migrantas papasakojo apie „Minsko turizmą“: kryptį į Lietuvą parodo Baltarusijos kariškiai | kl.lt

MIGRANTAS PAPASAKOJO APIE „MINSKO TURIZMĄ“: KRYPTĮ Į LIETUVĄ PARODO BALTARUSIJOS KARIŠKIAI

  • 20

Migrantų stovykloje Druskininkuose – ir Ali vardu prisistatantis 31-erių metų irakietis iš Bagdado, praneša Info diena.

„Prieš mėnesį Aliaksandras Lukašenka pradėjo dalyti vizas Irako žmonėms. Nežinau, galbūt jie norėjo daugiau žmonių Minske. Manau, jie turi kažkokių problemų su Lietuva, todėl ir pradėjo teikti mums vizas“, – pasakojo migrantas.

Gauti vizą užtrunka apie savaitę. Kelionė iš Bagdado į Lietuvą kainuoja nuo dešimt iki penkiolikos tūstančių dolerių.

„Kariškiai Baltarusijoje arabiškai nekalba, jiems tik parodai pasą ir sako: „Pirmyn“. Jokio kalėjimo, jokių aprėkimų – jie mums padeda. Kai pasimečiau, kariškis pagavo ir paklausė: „Kur keliauji?“. Pasakiau, kad į Lietuvą. „Eik šia kryptimi“. Jie mums padėjo“, – atviravo Ali.

Anot migrantų, vedliai juos pasitinka jau oro uoste. Jie gali būti kurdai, arabai, baltarusiai. Tada turistai vežami į viešbutį, kur praleidžia nuo vienos iki keturių dienų. Galiausiai iš viešbučio juos paima kitas automobilis ir veža iki sienos su Lietuva.

„Baltarusijos pareigūnai žino, jei kas nors skrenda iš Bagdado į Minską. „Jis – iš Bagdado? Jis – irakietis? Ir tik greičiau eik. Mes tavęs nepažįstame“. Bet jei kas nors pasiklysta mieste, Baltarusijos kariuomenė pagauna ir nedelsdama perkelia kur nors šalia pasienio su Lietuva“, – teigė Ali.

Lietuvoje ilgai užsibūna tik tie, kurie neturi jokio užnugario, ir nėra, kas jiems nepadeda. sako atvykėliai.

„Čia tikras kalėjimas. Lietuvos policija atėmė visus telefonus, valgyti duoda tik vieną kartą per dieną – tualetas nešvarus, jokių gydytojų. Prieš kelias dienas kažkas susirgo koronavirusu, o jie jį kažkur išvežė ir mus ištyrė. Nežinia, kiek čia dar būsiu, mes nesame gyvuliai, o žmonės“, – skundėsi migrantas.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija 1738 migrantai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

plaukiu

Ko tie migrantai lenda i musu sali...dar korona uzkres mus...pasiulymas SKIEPUS DUOTI MIGRANTAMS...tik migrantams...

Ejau pro sali

Lietuvos valdzia siule arabams skiepus...IDOMU o kodel nepasiulo migrantams tos puikios dovaneles??? PRADEKITE s k i e p y t i MIGRANTUS...tai garantas ju tikrai per pus sumazes ir dings galvos skausmas...kuri patys sau sukelete...

bone

Jei as buciau vidaus reikalu ministre, tai nusauciau visus pabegelius ir nereiktu ju maitinti. Ju tikslas - europos uzemimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS