Migrantų skundus nagrinėjantis teismas jų jau gavo per 300, kasdien – per 20 | kl.lt

MIGRANTŲ SKUNDUS NAGRINĖJANTIS TEISMAS JŲ JAU GAVO PER 300, KASDIEN – PER 20

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) jau gavo per 300 neteisėtų migrantų skundų dėl Migracijos departamento sprendimų, pastarosiomis dienomis – kasdien per 20.

Kaip pranešė teismas, sprendimai jau yra priimti 35 bylose, šiuo metu visiškai ar iš dalies yra patenkinti aštuonių migrantų skundai, visi jie susiję su prašymais atnaujinti sprendimų apskundimo terminą apskųsti priimtus sprendimus ikiteismine tvarka.

Teismas išnagrinėjęs bylas šiais atvejais konstatavo, jog terminas buvo praleistas dėl nuo pareiškėjo valios nepriklausančių priežasčių, pvz., laiku negavo sprendimo ar nebuvo suteikta tinkama teisinė pagalba.

Keliolika administracinių bylų dėl prieglobsčio buvo nutrauktos, nes skundus pateikę pareiškėjai pasišalino iš Lietuvos, yra atvejis, kai skundas buvo paliktas nenagrinėtas, nes pareiškėjas jį atsiėmė priėmęs sprendimą pasinaudoti legalia išvykimo iš Lietuvos galimybe.

VAAT pirmininkė Jolanta Malijauskienė sako, kad skundų gaunama įvairių, taip pat ir procesinių klausimų, prašant įvertinti, ar pagrįstai skundų nepriėmė nagrinėti ikiteisminė institucija – Migracijos departamento komisija.

Pasak teismo, dažniausiai kaip pareiškėjų kilmės valstybė nurodoma Irakas.

Visuose nuotoliniuose posėdžiuose  privalomai dalyvauja ir vertėjai, dažniausiai jiems tenka versti iš kurdų (sorani ir kurmandži dialektai) kalbos, tenka ieškoti ir itin retų kalbų vertėjų: persų, talibų ir kt.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų. Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Morgana

Tyčia žaidžia tie nelegalai. Tegul vyksta namo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS