Ministerija karius savanorius aprūpins transportu ir optiniais taikikliais | kl.lt

MINISTERIJA KARIUS SAVANORIUS APRŪPINS TRANSPORTU IR OPTINIAIS TAIKIKLIAIS

Krašto apsaugos savanorių pajėgos (KASP) bus aprūpintos taktiniu civilinės paskirties transportu ir optiniais taikikliais.

Sprendimus dėl didesnio aprūpinimo šią savaitę priėmė Gynybos resursų taryba, sudaryta iš Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadovybės.

„Spalio 31 dieną vykusio GRT metu buvo pritarta siūlymams aprūpinti KASP taktinėmis civilinės paskirties transporto priemonėmis, taip užtikrinant minimalų vienos kuopos per rinktinę aprūpinimą transportu“, – BNS sakė Krašto apsaugos ministerijos atstovė spaudai Asta Galdikaitė.

„Taip pat buvo pritarta aprūpinti visus KASP automatinius šautuvus optiniais taikikliais, taip įgalinant KASP karius veikti didesniu atstumu nei iki šiol“, – pridūrė ji.

Savanorių pajėgoms perkamos priemonės bus naujos, įsigijimai numatomi per 2020 – 2022 metus.

Krašto apsaugos savanorių pajėgose tarnauja 5 tūkst. karių. Jos yra Sausumos pajėgų dalis.

KASP sudaro štabas ir šešios rinktinės – dvi Vilniuje, po vieną Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Donatas

Komentarai tai "vapšė" vaikiški. Žmonės, nesugebantys užsidirbti, dėl savo nelaimių kaltinantys kitus, nesuprantantys kaip veikia valstybė pasaulio visumoje, nematę blogo, rašo, lyg ekspertai. Nusišaut į kaktą nereik optikos... Iš patirties čia rašo? O kiek sauskelnių išduos... Kiek Tau jų prireikia per dieną? Jiems tik apie šaligatvių valymą ir taksi vairavimą komentuoti ( tiek vieni, tiek antri reikalingi, profesijų nesmerkiu, tik tam tikrus žmones, kurie renkasi šias profesijas dažniausiai), nes yra tik ten kopetentingi.

...

"Kiekvienam kariškiui - po cinkuotą karstą"...

Vata.ru

Rusofilikai matushka pavojuje, registruojamės www. bama.ru, reikalingas skubus išvykimas į Sibiro pusę, ten jau kiniečiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS