Ministerija: nuo sausio mokslininkų atlyginimai augs apie 12 procentų | kl.lt

MINISTERIJA: NUO SAUSIO MOKSLININKŲ ATLYGINIMAI AUGS APIE 12 PROCENTŲ

  • 1

Seimas šią savaitę priėmė pataisas, kuriomis nuo sausio dešimtadaliu padidintos pareiginės algos koeficientų ribos mokslo darbuotojams.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) skelbia, kad su bazinio dydžio augimu bendras darbo užmokesčio padidėjimas mokslo darbuotojams vidutiniškai sudarys 12,48 procento.

Pasak ministerijos, valstybės biudžete dėstytojų, mokslo darbuotojų ir kitų tyrėjų bei neakademinių darbuotojų atlyginimams papildomai numatyta 28,8 mln. eurų.

Nuo sausio valstybiniuose mokslinių tyrimų institutuose vyriausiojo mokslo darbuotojo pareiginė alga padidės 206–371 eurų iki mokesčių, vyresniojo mokslo darbuotojo – 179–287 eurų, mokslo darbuotojo, tyrėjo, mokslininko stažuotojo – 179–219 eurų, jaunesniojo mokslo darbuotojo – 170–203 eurų.

ŠMSM nurodo, kad kitais metais bendras valstybės ir savivaldybių finansavimo prieaugis švietimui sieks 344 mln. eurų.

„Planuodama papildomus finansus kitų metų biudžete Vyriausybė įgyvendina nacionaliniame susitarime dėl švietimo politikos numatytus įsipareigojimus nuo 2022 metų kasmet tolygiai auginti valstybės finansavimą švietimui“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Anot pranešimo, taip pat kitais metais papildomai 10 mln. eurų skirta mokslo duomenų bazėms prenumeruoti ir dalyvauti tarptautinėse mokslinių tyrimų infrastruktūrose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vytautas

Valdžia juk sukčiauja: kelis metus mokėdavo 12 % priedą prie atlyginimo nuo balandžio mėn. Dabar tik įteisino kas buvo ir pagaliau pakels atlyginimą. Darbuotojui tas pats: ar jis gauna priedą ar padidintą atlyginimą. O gal ir priedą mokės?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS