Ministerija - prieš „vienišių“ pensijas | kl.lt

MINISTERIJA - PRIEŠ „VIENIŠIŲ“ PENSIJAS

  • 15

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nepritaria grupės parlamentarų siūlymui, kad papildomą pensiją galėtų gauti ne tik našliai, bet ir kiti vieniši pensininkai.

Tokį pasiūlymą yra pateikę keli Seimo socialdemokratai, teigiantys, jog vienam gyvenančiam pensinio amžiaus asmeniui nepriklausomai nuo to, ar jis būtų tapęs našliu, ar niekada nesusituokęs (išsituokęs), vienodai sunku pragyventi iš Lietuvoje gaunamos nedidelės pensijos, todėl santuokos nebuvimas neturėtų būti pagrindu skirti ar neskirti papildomą pensiją.

Siūlymą po pateikimo balandį ėmėsi svarstyti Seimas, tačiau Vyriausybės išvados projektą rengusi Socialinės apsaugos ir darbo ministerija teigia, jog siūlomam tikslui įgyvendinti yra pasirinktos netinkamos teisinio reguliavimo priemonės, be to, ministerija nepagrįstu vadina tokį reguliavimą, kai papildomos išmokos vienam gyvenančiam pensininkui būtų skiriamos neatsižvelgiant, pavyzdžiui, į turtą.

Kartu ministerija dėsto, jog teisė gauti pensiją įgyjama tik nustatytą laiką mokėjus privalomas valstybinio socialinio pensijų draudimo įmokas, našlių ir našlaičių pensijų esmė – leisti našliams ir našlaičiams tam tikra apimtimi pasinaudoti mirusio apdraustojo indėliu į privalomąją valstybinio socialinio draudimo sistemą. Tuo metu siūloma vieno gyvenančio asmens išmoka nebūtų susijusi su socialinio draudimo įmokomis, todėl laikytina nepagrįsta.

Vyriausybės išvados projekte skaičiuojama, jog pataisoms įgyvendinti per metus galėtų reikėti beveik 63 mln. eurų Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto lėšų, papildomas metinis valstybės biudžeto lėšų poreikis siektų 4,4 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

demokratas

valstybe jokiu budu NEMOKES ne 1 euro jokiam pensininkui. Valstybes politika ? radikaliai SUMAZINTI pensininku skaiciu. Bet kokios priemones tinka. Taip pat sudaryti tokias NEPAKENCIAMAS salygas darbingiems kad jie emigruotu i uzsieni ir SIUSTU PINIGUS i Lietuva.

Toki debilai kaip čia pasivadines "Turtas"

ir yra mūsų šalyje blogiausi buduliai.Bukapročiai toliau savo nosies nieko nematantys ir nesuprantantys.Vietoje to kad suskaičiuotu kur vadžios vagiai mūsų pinigus deda, tuoj pat šoka lyginti kur čia kas daugiau gauna už jį patį, skaičiuoja buto plotą ir per visą gyvenimą užgyventą turtą.Pats parduok viską ką turi ir gal pragyvensi kokia 5metus.O paskui-prie konteinerio.Jeigu tau už tuos 30 metų nemoka, tai reikalauk valdžios o ne piktinkis kad pensininkas 3 kambarius turi(čia vistik jo namai..)

Pažystu

vieną tokią vienišą ligotą moterį.Vos paeina.Jos pensija keliais eurais viršija nustatytas "lubas"todėl negauna jokio soc.aptarnavimo-už viską reikia mokėti pačiai.Todėl taupo vaistų ir maisto saskaita.Nors ką ten sutaupysi..Tikrai sunku.Išmaldos iš kaimynų nenori nors šiaip taip kažką įkišame.Pinigais niekas negali nuolat remti.Aplink daugumoje sunkiai besiverčiantys.Matau kaip labai kenčia.Ir dėl nepritekliaus ir dėl moralinės pusės(kažkada buvo vadovaujančiame poste,turi nemenką išsilavinimą..)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS