Ministrai tarsis dėl įstaigų informavimo apie asmenis, turinčius psichinę negalią | kl.lt

MINISTRAI TARSIS DĖL ĮSTAIGŲ INFORMAVIMO APIE ASMENIS, TURINČIUS PSICHINĘ NEGALIĄ

  • 6

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ir vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė tarsis apie informacijos, susijusios su psichinę negalią turinčiais žmonėmis, perdavimą įstaigoms.

Trečiadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje numatytas ministrų pasitarimas. Susitikimo metu bus aptarta situacija ir sprendimai dėl geresnio policijos informavimo apie psichikos sveikatos sutrikimus įvairiose situacijose, susijusiose su ginklų išdavimu, vykimu į iškvietimus ir kita.

Pernai gruodį Vilniaus rajone, Baraškių kaime, įvykus incidentui policininkas nušovė moterį. Po įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo ir galimo piktnaudžiavimo. Naujienų portalas „Delfi“ tuomet skelbė, kad pagalbą kvietęs vyras dispečeriams nurodė, jog moteris serga psichikos liga.

Policija skelbė, kad tądien buvo gautas greitosios medicinos pagalbos dispečerės pranešimas, kad Baraškių kaime agresyvi moteris kastuvu užpuolė atvykusius medikus, sužalojo 35-erių paramediką. Moteris taip pat apgadino greitosios medicinos pagalbos automobilį.

Į įvykio vietą atvykusius policijos pareigūnus moteris puolė su peiliu, buvo panaudotos dujos, elektros impulsinis prietaisas „Taser“ – atlikti keturi šūviai.

Gindamasis nuo užpuolimo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Specialiosios parengties skyriaus 32 metų pareigūnas iš tarnybinio pistoleto „Glock 19“ iššovė penkis šūvius į moterį. Ji mirė įvykio vietoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Košmaras

Toliau Dulkys ir Bilotaitė persekios ir šaudis psichikos ligonius. O niekšas psichiatras Marcinkevičius juos konsultuoos.

O \\\\\.../////

seimą?

PRADĖKITE...

Nuo Šurajevo...Nepamirškite ir jo artimiausios aplinkos...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS