Ministras: galutinės ataskaitos dėl Minske priverstinai nutupdyto lėktuvo tikimasi lapkritį | kl.lt

MINISTRAS: GALUTINĖS ATASKAITOS DĖL MINSKE PRIVERSTINAI NUTUPDYTO LĖKTUVO TIKIMASI LAPKRITĮ

Susisiekimo ministras Marius Skuodis teigia, kad tikimasi, jog galutinę ataskaitą dėl Minske priverstinai nutupdyto keleivinio lėktuvo Jungtinių Tautų aviacijos organizacija paskelbs lapkričio mėnesį. Ministras tikisi, kad galutinėje ataskaitoje bus nustatyta labai aiški incidento įvykių eiga.

„Aš ir pats esu susitikęs su tyrėjų komanda, kuria pasitikiu. Tai tikrai yra nepriklausomi savo srities ekspertai, jie lankėsi Lietuvoje, jie lankėsi Lenkijoje, Baltarusijoje. Mes iš savo pusės esame pateikę visą medžiagą, kuri yra reikalinga. Net ir iš Šveicarijos esame gavę leidimus teikti visą informaciją, susijusią, kaip ten kas, kokiais elektroninio pašto adresais siuntė grasinimus ir pan.“, – „Žinių radijui“ teigė M. Skuodis.

Ministro teigimu, galutinės tyrimo ataskaitos tikimasi lapkričio mėnesį.

„Mes turime tokį patvirtinimą, kad tada ji bus“, – sakė jis.

Aš ir pats esu susitikęs su tyrėjų komanda, kuria pasitikiu. Tai tikrai yra nepriklausomi savo srities ekspertai, jie lankėsi Lietuvoje, jie lankėsi Lenkijoje, Baltarusijoje.

M. Skuodis taip pat atkreipia dėmesį, kad šiomis dienomis turėjo būti svarstoma tarpinė ataskaita, kurios metu tyrėjai turėjo informuoti visas susijusias šalis apie tyrimo eigą. Vis dėlto, pasak jo, dėl užsitęsusio posėdžio to nepavyko padaryti.

„Toks paradoksas – užsitęsė posėdis. Pirmininkas pasiūlė posėdį tęsti anglų kalba, nes vertėjai jau negalėjo Jungtinių Tautų organizacijoje dirbti, bet Rusijos ir Kinijos atstovai nesutiko su tuo, todėl posėdžio data dėl tarpinės ataskaitos yra perkelta į spalio mėnesio pabaigą“, – paaiškino M. Skuodis.

„Nepaisant to, mums yra svarbiausia galutinė ataskaita, kurioje turi būti nustatyta labai aiški įvykių eiga: kas darė, ką darė, kada darė, kodėl darė ir ar buvo pažeista tarptautinė aviacijos teisė. Tai lapkričio mėnesį tikimės rezultatų“, – pridūrė ministras.

ELTA primena, kad gegužės 23 d. iš Graikijos į Lietuvą skridęs laineris po melagingo pranešimo apie neva jame esančią bombą buvo priverstinai nutupdytas Minske. Baltarusijos oro erdvėje jį lydėjo šios šalies karinių oro pajėgų naikintuvas MIG-29.

Lėktuvu skrido Baltarusijos režimo kritikas Ramanas Pratasevičius, kuris buvo sulaikytas Minske.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

Debilai patys klausia, patys atsako...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS