Ministras: metų pabaigoje Lietuvos verslas galėtų pradėti masinę kovinių dronų gamybą | kl.lt

MINISTRAS: METŲ PABAIGOJE LIETUVOS VERSLAS GALĖTŲ PRADĖTI MASINĘ KOVINIŲ DRONŲ GAMYBĄ

Šių metų pabaigoje ar kitų pradžioje Lietuvos verslas galėtų pradėti masinę kovinių dronų gamybą, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Šių metų gale, kitų metų pradžioje turėsime realizuotus projektus, kur bus galima į konvejerinę gamybą pastatyti grynai lietuviškus kovinius dronus“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė A. Anušauskas.

Ministras taip pat teigė, kad artimiausiu metu bus sudaryti papildomi sandoriai dėl žvalgybinių bepiločių įsigijimo Lietuvoje.

„Tame konkurse bus galimybės lietuviškoms įmonėms dalyvauti, – sakė jis. – Manau, kad lietuviškos įmonės turi potencialą ir tos galimybės gaminti daugiau dronų bus.“

Dalis Lietuvos politikų daugiau dėmesio dronams ėmė skirti tęsiantis Rusijos invazijai į Ukrainą, kur šiuos bepiločius abi pusės naudoja įvairioms užduotims – nuo žvalgybos iki priešo taikinių naikinimo.

2022 metų gruodį Lietuvos krašto apsaugos ministerija pasirašė sutartį dėl kovinių dronų „Switchblade 600“ įsigijimo iš JAV. Pirmąją jų partiją tikimasi gauti šiemet. Bendra sutarties vertė siekia apie 45 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Anonimas=anonistas

vatiniai padarai, marš ,namo putlerą garbinti.Kas nori medalio ir bulbų maišo į Didvyrišką Ukrainą mogylizuotis , už ale renkamą vagį vagių valstybėje.

Expert

Baltcap geriausia gamintų ponas Anušauskas.

ministras

nežada kooperuotis su estais ir visoje KAM sistemoje uždrausti prekybą Rusijos režimą palaikančių verslų produktais, įskaitant Tele2, kuri vien 2022 m. putinui sumokėjo 6,3 mln eurų mokesčių?????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS