Ministras: tarpiniai patikrinimai turėtų būti tęsiami | kl.lt

MINISTRAS: TARPINIAI PATIKRINIMAI TURĖTŲ BŪTI TĘSIAMI

Nepaisant kilusių problemų dėl matematikos ir fizikos tarpinių patikrinimų vienuoliktokams, švietimo ministras Gintautas Jakštas mano, kad jie turėtų būti tęsiami toliau.

„Principinis mūsų siūlymas šiandien, kad tarpiniai (patikrinimai – BNS) vyktų toliau, ir kad jie vyktų taip, kad atitiktų tarpinių patikrinimų funkciją“, – žurnalistams penktadienį sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras.

Jis teigė prisiimantis atsakomybę, jog kai kurių patikrinimų užduotys nebuvo korektiškos. G. Jakštas taip pat tvirtino svarstęs galimybę atsistatydinti, tačiau pabrėžė nematantis kitų galinčiųjų išspręsti šiuo metu kilusias problemas.

„Šiuo metu mums svarbiausia – išspręsti problemas, su kuriomis susidūrė patikrinimai, – kalbėjo ministras. – Turime laiko iki gegužės vidurio, kai baigsis tarpiniai patikrinimai. (...) Turėsime visą bendrą vaizdą apie esančias problemas, turėsime sprendimus, kaip tai taisome.“

„Tada galėsime galvoti, ar kažkieno atsistatydinimas galėtų parodyti didesnį atsakomybės prisiėmimą“, – pridūrė jis.

Savo ruožtu viceministras Ramūnas Skaudžius teigė, kad „kiekvieno tarpinio patikrinimo užduotį vertins komisija“.

„Bus peržiūrėtos būsimų tarpinių patikrinimų instrukcijos“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

APIE KĄ ČIA KALBAMA?

Vyti lauk tokius švietimo sistemos ministrus. Kur tai matyta - iki šiol moksleiviai dar neturi tinkamų vadovėlių...Amazonės džiunglėse irgi mokiniai mokomi be jokios sistemos ir be vadovėlių...

Jezusmarija

Panašu tikrai reikėtų kreiptis pagalbos į medikus ___teigė prisiimantis atsakomybę, jog kai kurių patikrinimų užduotys nebuvo korektiškos. G. Jakštas taip pat tvirtino svarstęs galimybę atsistatydinti, TAČIAU pabrėžė nematantis kitų galinčiųjų išspręsti šiuo metu kilusias problemas.

> kaunietis

Juos visus reikia atleisti. Kaip galėjo patvirtinti tokią "vyriausybę", valstybė baigia sugriūti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS