Ministrė: šiuo metu šalyje nuotoliniu būdu mokosi 10 proc. klasių | kl.lt

MINISTRĖ: ŠIUO METU ŠALYJE NUOTOLINIU BŪDU MOKOSI 10 PROC. KLASIŲ

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė mano, kad šiuo metu mokyklose taikomas infekcijų plitimą ribojantis režimas yra puikus mechanizmas, leidžiantis savivaldybėms ir mokykloms įsivertinti individualią situaciją ir esant poreikiui apsispręsti dėl nuotolinio ugdymo. Ministrės teigimu, šiuo metu Lietuvoje nuotoliniu būdu mokosi 10 proc. klasių.

„Kaip žinoma, yra taikomas infekcijas ribojantis režimas mokyklose. Kiekviena mokykla, priklausomai nuo situacijos, kadangi situacija savivaldybėse ir mokyklose yra labai skirtinga, taiko savo sprendimą. Vieną sprendimą Lietuvoje yra labai sunku priimti, nes šiandien yra 10 proc. klasių nuotoliniame ugdyme ir pati mokykla kartu su savivaldybe, NVSC, atsiradus tam tikram skaičiui atvejų nusprendžia išeiti į nuotolį“, – žurnalistams Vyriausybėje teigė J. Šiugždinienė.

„Man atrodo, tai yra šiuo metu tikrai pakankamas sprendimas tam, kad galėtume taikyti skirtingas strategijas skirtingose mokyklose, priklausomai nuo situacijos tose mokyklose“, – pridūrė ji.

J. Šiugždinienės teigimu, reaguojant į atvejų ugdymo įstaigose augimą paankstinti vaikų žiemos atostogas kol kas neplanuojama.

„Mes, man atrodo, turime šiandien labai gerą mechanizmą – infekcijų plitimą ribojantį režimą. Jis yra puikus mechanizmas, kuris leidžia mums taikyti skirtingus sprendimus“, – sakė ministrė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS