Ministro reakcija į pareigūnų veiksmus prieš sulaikytąjį: policijos tai nepuošia | kl.lt

MINISTRO REAKCIJA Į PAREIGŪNŲ VEIKSMUS PRIEŠ SULAIKYTĄJĮ: POLICIJOS TAI NEPUOŠIA

  • 9

Vaizdai, kai pareigūnai naudoja prievartos priemones prieš pargriautą sulaikomąjį, nepuošia policijos, sako vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

„Žinau, kad atliekamas tyrimas, žinau, kad Policijos departamentas įvertins visą situaciją. Tokie veiksmai, aišku, nepuošia policijos“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė ministras. Jo teigimu, toks pareigūnų elgesys menkina visuomenės pasitikėjimą pareigūnais.

E. Misiūnas pabrėžė, kad fizinės prievartos priemonės prieš asmenį turėtų būti nustotos naudoti, kai jis nustoja priešintis.

Portalas jau rašė, kad vakar socialiniame tinklalapyje „Facebook“ ėmė žaibiškai plisti vaizdo įrašas iš prekybos centro „Iki“. Jame užfiksuota, kaip du pareigūnai tramdo parduotuvėje besišlaisčiusį ir prie žmonių besikabinėjusį jaunuolį.

 

 

Internautų dėmesį labiausiai patraukė vieno pareigūno veiksmai – jis į ant žemės gulinčio žmogaus galvą daugybę kartų trenkė elektros impulsiniu prietaisu „Tazer“.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnysis specialistas Artūras Šliavas portalui pasakojo, kad iškvietimą, kuris baigėsi vaizdo įraše užfiksuota situacija, pareigūnai gavo antradienį apie 20 val. Pranešta, kad prekybos centre girtas jaunuolis švaistėsi, kabinėjosi prie žmonių.

Atliekamas tyrimas, žinau, kad Policijos departamentas įvertins visą situaciją. Tokie veiksmai, aišku, nepuošia policijos.

Anot jo, pareigūnas nuo kumščių išsisuko, jam nebeliko nieko kito, kaip tikino, tik panaudoti specialiąsias priemones. Kaip ir kokios priemonės naudojamos, galima matyti vaizdo įraše. Dėl pastarųjų pareigūno veiksmų pradėtas tarnybinis patikrinimas. Gavus papildomos medžiagos, bus sprendžiama, ar pareigūnai elgėsi teisėtai ir adekvačiai.

A. Šliavas teigė, kad jaunuolis yra labai spalvinga „asmenybė“, žinoma kiekvienam Radviliškio pareigūnui. Policijos atstovas vardijo, kad jaunuolis penkis kartus teistas, o per paskutinius ketverius metus, kai sulaukė pilnametystės, jam surašyti 20 administracinės teisės pažeidimų protokolų.

„Jis teistas dėl grasinimų nužudyti, viešosios tvarkos pažeidimų ir kitų veikų. Visais atvejais jis buvo girtas“, – teigė A. Šliavas. Policijos pareigūnus puola taip pat ne pirmą kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kaunietis

Mentas isterikas. Net paprasčiausioje situacijoje nesivaldo, tai kas bus vėliau? Tokiam ne vieta policijoje.

lol

gal ir nepuošia, bet efektą duoda labai pozityvų, kt kart shu ds nenorės kad ramintų pareigunai

Čiubaka

maladiec mentai, teisingai pasielgė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS