Mirė profesorius R. Pakalnis | kl.lt

MIRĖ PROFESORIUS R. PAKALNIS

Sekmadienį būdamas 79 -erų mirė miškininkas, aplinkosaugininkas, profesorius Romas Pakalnis.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis savo užuojautoje velionio šeimai sako, kad R. Pakalnis „išliks ryžtingumo ir atkaklumo pavyzdžiu, kuris kovoje už Lietuvos laisvę neatsiejamą matė ir kovą už mūsų šalies gamtą“.

„Šią misiją jis įprasmino kasdien gerindamas Lietuvos aplinkosaugą bei švietimą. Dėl to jo darbai neabejotinai įkvėps ateities kartas. Reiškiu nuoširdžią užuojautą profesoriaus artimiesiems, kolegoms ir bičiuliams“, – sakoma Seimo pirmininko užuojautoje.

Prezidentas Gitanas Nausėda savo užuojautoje sako, kad „Lietuva neteko ryškios asmenybės, kuri visu savo gyvenimu paliudijo ištikimybę šalies gamtos, jos kultūrinio ir nekilnojamojo paveldo apsaugai, žmogaus, kuris įkūnijo esminius lietuviškojo identiteto bruožus“.

Prezidento teigimu, R. Pakalnio veikla nepriklausomoje Lietuvoje yra pilietiškumo principingai reiškiant savo poziciją pavyzdys. „Jis pasižymėjo kaip vienas autoritetingiausių Lietuvos paveldosaugininkų, buvo Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos pirmininkas, taip pat prisidėjo prie Lietuvos švietimo koncepcijos kūrimo ir įgyvendinimo“, – pažymi prezidentas.

„Netekome išskirtinio žmogaus visą gyvenimą skyrusio krašto gamtos ir kultūros paveldo išsaugojimui. Profesorius R. Pakalnis iki paskutiniųjų gyvenimo dienų rūpinosi ekologinėmis ir kultūros paveldo problemomis, aktyviai dalyvavo visuomeniniame gyvenime“, – sakoma premjero Sauliaus Skvernelio užuojautoje.

R. Pakalnis gimė 1941 metais sausio 4 dieną Kirklių kaime Utenos apskrityje. Baigęs miškininkystę R. Pakalnis dirbo Mokslų akademijos Botanikos institute.

Sovietmečio pabaigoje aktyviai įsijungė į kovą prieš naftos platformą T6 prie Kuršių nerijos. Buvo Lietuvos Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys. 2000–2008 metų Lietuvos radijo ir televizijos tarybos narys ir pirmininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Maniau, kad pagaliau Gorbis .....žiūriu, pavardė kita...

Užuojauta

Neliko asmenybių kurioms rūpėtų mūsų šalies gamta, aplinkosauga ir švietimas.

Čia tas

kuris galėjo (ir turėjo tam teisę) viešai pakelti skandalą dėl kertamų Lietuvos miškų, bet tylėjo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS