Močiutės iš Pasvalio kasdienybė: be maisto, elektros, šildymo | kl.lt

MOČIUTĖS IŠ PASVALIO KASDIENYBĖ: BE MAISTO, ELEKTROS, ŠILDYMO

  • 27

Socialiniame tinkle močiutės iš Pasvalio gyvenimas buvo aprašytas taip: namuose šalta, nėra elektros, apgriuvusi krosnis greičiau kelią grėsmę nei šildo. Senolė išgyvenimui turi tik drumzlino vandens. Po šio įrašo močiutei pasidarė lengviau - ji atsidūrė senelių namuose.

„Mielos Pasvalio socialinio skyriaus darbuotojos, po kelinto kvietimo aplankiusios ir kaip radusios, taip ir palikusios močiutėlę Biržų gatvėje, tikiuosi jūsų vakaras buvo puikus ir šiltas. Nes Onytės namuose buvo drėgna, šalta ir tamsu. Nes seniai ten nėra net elektros, o apgriuvusi krosnis greičiau jau kelia grėsmę nei protarpiais suteikia jaukumo. Kiti patogumai? Nejuokaukite!“, - socialiniame tinkle rašė moteris, norėjusi atkreipti dėmesį į itin sunkų močiutės Onytės gyvenimą ir jai padėti.

Paaiškėjo, kad Onytė beveik akla ir sunkiai vaikštanti. 

Nežinia kaip iš savų namų ji atsidūrė svetimame vienatvės ir nepritekliaus kambarėlyje.

„Ji dažnai būna užrakinta, sustirusi iš šalčio, neplautuose pataluose, neapskalbta ir neapiprausta, besidangstanti nuo per kiaurą langą besiskverbiančio šalčio kuo papuola, kojeles prisidengusi pagalve. Ten ant spintelės – visas Onytės balius - drumzlinas vanduo troškuliui malšinti kibire nuo dažų“, - teigė įrašo autorė.

Pasak jos, močiutė yra šiek tiek kitokia, todėl vaikiškai naivi.

„Ji nepyksta ant ja taip “besirūpinančių”, neklausia, kodėl turėdama teisinę globėją turi gyventi tokiomis sąlygomis ir apskritai kur toji globėja yra. Ji svajoja gyventi senelių namuose, kur nebūtų viena, kur nebūtų alkana ir nešaltų. O aš svajoju, kad tie, kurių rankose galimybė keisti gyvenimus ir padėti, pro biurokratinius stiklus įžvelgtų žmogaus kančią“, - jautriai rašė močiutei norinti pagelbėti moteris. 

Ji prašė viešumo ir tikėjosi, kad tie, kurių rankose valdžia atvers širdis, kad padės situaciją išspręsti: „Negaliu pažymėti nei Pasvalio mero, nei Pasvaliui atstovaujančio Seimo nario, nei Pasvalio rajono administracijos. Prašau, padėkite šiai žinutei pasklisti ir pasiekti tuos, kurie gali ir turi į seną neįgalų žmogų žiūrėti ne kaip į statistinį vienetą „Sodros“ lentelėse, kuriems Gerovės valstybė ne vien rinkiminis šūkis“.

 Moteris teigė, kad Onytės adresą žino, jį žino ir socialinis skyrius.

Jautrus moters įrašas neliko nepastebėtas - močiutė atsidūrė senelių namuose.

„Dėkui už sukeltas bangas. Onytė bent jau savaitgaliui yra senelių namuose“, - savo įrašą papildė moteris.

 

 

 

GALERIJA

  • Močiutės iš Pasvalio kasdienybė: be maisto, elektros, šildymo
  • Močiutės iš Pasvalio kasdienybė: be maisto, elektros, šildymo
„Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (27)

zita

socialiniai darbuotojai yra svetimi zmones kur vaikai

Moteris

Jeigu būtų kas nors blogo senutei atsitikę, socialiniai darbuotojai rašytų: labai dažnai lankėme ir rūpinomės......

s

panemunej slaugos ligoninej , nevaikstanciu niekad nevarto, pridaro zaizdu pragulu net iki kaulo , nemaitina ligoniu , po to artimieji turi gelbet ligoni , pragulas uzgydyt kas yra beveik neimanoma arba labai sunku. Negali pasitiket slaugos ligonine paguldzius ligoni vos keliem menesiam, kad atstatyt savo jegas ir sveikata , kas per absurdas .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS