Moterį papiktino kunigo reikalavimas: nekrikštys vaiko, jeigu svečiai nedėvės kaukių | kl.lt

MOTERĮ PAPIKTINO KUNIGO REIKALAVIMAS: NEKRIKŠTYS VAIKO, JEIGU SVEČIAI NEDĖVĖS KAUKIŲ

Į naujienų portalą JP kreipėsi panevėžietė Vaida (tikrasis vardas redakcijai žinomas), kuri pasipiktino, kad Berčiūnų Lietuvos Kankinių bažnyčios kunigas Algirdas Dauknys vaikus krikštija tik šventės dalyviams dėvint medicinines kaukes.

Šiuo metu uždarose patalpose kaukės jau nebėra privalomos, o tik rekomenduojamos.

„Liepą krikštysime vaiką. Kunigas griežtai perspėjo, kad nekrikštys vaiko, jei svečiai nedėvės kaukių. Likau labai nustebusi. Juk kaukės jau nebėra privalomos“, – sakė ji.

Nerizikuos apsikrėsti

Susisiekus su kunigu A. Daukniu, jis patvirtino, kad naujienos – teisingos.

„Liepos mėnuo yra didysis švenčių vajus. Tiek krikštynų, tiek vestuvių – labai daug. Vien liepos 16-ąją turiu 12 krikštų, o dar tik balandžio pabaiga. Tikėtina, kad dar atsiras norinčių tądien krikštyti vaiką. Ceremonijos vyksta kas 30 minučių, todėl yra fiziškai neįmanoma dezinfekuoti bažnyčios po kiekvienos iš jų. Juk koronavirusas dar niekur nedingo! Vaiko tėvų ir krikšto tėvų neprašau būti su kaukėmis, tačiau svečių – tikrai taip“, – aiškino jis.

Kaip tikino kunigas, liepos mėnuo – didysis darbymetis, todėl rizikuoti apsikrėsti būtų neprotinga.

„Įsivaizduokite, jei aš apsikrėsčiau virusu, nebegalėčiau įvykdyti įsipareigojimų, o juk visi savaitgaliai, ir ne tik jie, pilni švenčių“, – dėstė A. Dauknys.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

tai

jau ne Dievo o valdzios pavaldinys nes Divo /namuose / negali buti blogio tuo paciu ir vyruso reiskia kunigo persilpnas tykeimas ?

dar

1 vatikano /tarnas/ klonas?...

atsibudo mamytė

Labas rytas Kosmonautų šalies gyventojai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS