Nacionalinio kraujo centro vadovu tapo D. Gutauskas | kl.lt

NACIONALINIO KRAUJO CENTRO VADOVU TAPO D. GUTAUSKAS

  • 2

Nacionalinio kraujo centro vadovo pareigas užims Daumantas Gutauskas, iki šiol vadovavęs individualiai įmonei „Baltijos medicina“.

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, konkurse iš viso dalyvavo penki pretendentai.

Konkurso laimėtojas yra baigęs socialinių mokslų studijas Mykolo Riomerio universitete, kur įgijo teisės magistro laipsnį, o Vytauto Didžiojo universitete jam suteiktas politikos mokslų magistro kvalifikacinis laipsnis.

Artimiausiu metu bus išsiųstos reikiamos užklausos į specialiąsias tarnybas. Tik gavus informaciją, patvirtinančią jo patikimumą eiti įstaigos vadovo pareigas, D. Gutauskas bus paskirtas vadovauti Nacionaliniam kraujo centrui.

Konkursas vyko pagal naują tvarką, kai pirmajame atrankos etape vertinimo komisija tikrina pretendentų lyderystės, žmogiškųjų išteklių valdymo, strateginio mąstymo, analizės ir pagrindimo bei kitus gebėjimus, o antrajame etape du daugiausiai balų surinkę pretendentai susitinka pokalbiui su ministru Aurelijumi Veryga.

Pasak ministerijos, susitikime su ministru pretendentams užduodami vienodi ar lygiaverčiai klausimai, siekiant objektyviai ir nešališkai įvertinti jų tinkamumą eiti pareigas bei asmeninę motyvaciją.

Nuolatinio vadovo Nacionalinis kraujo centras neturėjo nuo pernai balandžio pabaigos, kai iš pareigų po pateiktų įtarimų korupcija atsistatydino buvusioji direktorė Joana Bikulčienė.

Teisėsauga J. Bikulčienei yra pateikusi įtarimus piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, prekyba poveikiu veikiant bendrininkų grupėje, organizuojant ir padedant imtis komercinės ir profesinės veiklos stambiu mastu neturint licencijos.

Įtariama, kad ji su bendrininkais siekė užvaldyti ir monopolizuoti kraujo plazmos surinkimą Lietuvoje, taip pat kraujo preparatų tiekimą Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigoms eliminuojant užsienio konkurentus.

BNS žiniomis, kiti du įtariamieji – bendrovės „Solis Tribus“ akcininkas Antanas Petrošius bei bendrovės vadovė Rūta Stankevičienė, jie įtariami sukurstymu ir padėjimu piktnaudžiauti, prekyba poveikiu bei komercine ir profesine veikla stambiu mastu neturint licencijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Naujasis vampyras?.. :s

Italas

Pinigai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS