Naisiuose – nekasdienis vaizdas: žemę nuklojo ledo kruopos | kl.lt

NAISIUOSE – NEKASDIENIS VAIZDAS: ŽEMĘ NUKLOJO LEDO KRUOPOS

  • 9

Šią savaitę vasariškus karščius Lietuvoje pakeitė vėsesni orai ir lietus. Kai kuriuos šalies miestus šiandien maudė itin stiprus lietus, o štai Naisius nuklojo ledo kruopos.

„O Naisiuose šiandien nemažai šerbeto ar kaip čia šitą dalyką pavadinus. Mat žemė balta, ją balina dangus, bet vasarą prakalbus apie sniegą visai pasirodytume išprotėję. Per Lietuvą slenka aktyvūs debesys, daug kur ne po kartą palyja, bet po lietaus greitai išlenda saulė. Tokie reikalai vyks iki pat vakaro. P. S. draugams mėgstantiems tikslumą: ne, tikrai nesninga ir taip, šios nuotraukos tikrai tikros. Žemę balina daugybė ledo kruopų“, – rašoma feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Tačiau Naisiai – ne vienintelė vieta, kur žemę nuklojo ledo kruopos. Tiesa, Pasvaliui šįkart gamtos išdaigų kliuvo gerokai mažiau nei Naisiams.

Feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“ nuotr.

Nekasdienius vaizdus suskubo komentuoti ir internautai. „Žiemą nesnigo, tai vasarą išbarstys po truputį“, – rašė internautas.

Buvo ir tokių, kurie negalėjo patikėti užfiksuotais vaizdais. „Ar čia ne montažas?“ – klausė Liucija.

Žiemą nesnigo, tai vasarą išbarstys po truputį.

„Gražus juodulys nuo Pasvalio pusės atėjo į Biržus. Bet, matyt, visas kruopas ten ir paliko“, – juokavo internautė Alma.

Sinoptikai ketvirtadienio rytą teigė, kad šiandien šalyje vyraus nepastovus debesuotumas. Daugelyje vietovių, protarpiais nuvilnis lietus, vietomis griaudės perkūnija. Intensyvesni šie reiškiniai numatomi šiaurinėse, šiaurės rytinėse šalies vietovėse. Pūs apysmarkis vakarų krypties vėjas, gūsiai sieks 10–15 metrų per sekundę. Vilniuje oras šils iki 19, Kaune ir Panevėžyje iki 18 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 17 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį palis vos kai kur, temperatūra svyruos tarp 7–13 laipsnių šilumos, tik pajūryje bus apie 15 laipsnių šilumos. Dienos metu vyraus permainingas debesuotumas, vietomis, daugiausiai šiaurės vakariniuose ir šiauriniuose šalies rajonuose, numatomi krituliai, kai kur perkūnija.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Patriotas

Dievo bausmė karbauskiui

Buvęs mokytojas

Šunys loja, o karavanas eina...Mažaraščiai, išmokit lietuvių kalbos gramatiką ir bent šiek tiek sintaksės. Kad ir kaip ant jums nepatinkančių amsit, stengiatės kažkam atidirbinėti, jūsų paistalų nei mums, čia žemėje esantiems, nei dangaus karalystės gyventojams dažnai suprasti neįmanoma.

Anonimas

vakar popiet ir krusa buvo ties Nemencine
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS