NATO naikintuvai du kartus kilo lydėti Rusijos karinių orlaivių | kl.lt

NATO NAIKINTUVAI DU KARTUS KILO LYDĖTI RUSIJOS KARINIŲ ORLAIVIŲ

  • 5

Baltijos šalyse budintys NATO naikintuvai praėjusią savaitę du kartus kilo lydėti virš Baltijos jūros skridusių Rusijos orlaivių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Praėjusį pirmadienį NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti atakos lėktuvo IL-20, keleivinio lėktuvo TU-134 ir karinio transporto lėktuvo AN-140.

Pasak pranešimo, orlaivis IL-20 skrido iš Rusijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį, nepateikęs skrydžio plano, su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, radijo ryšio su Regioniniu skrydžio valdymo centru (RSVC) nepalaikė.

Orlaiviai TU-134 ir AN-140 skrido iš Kaliningrado srities į Rusijos žemyninę dalį, nepateikę skrydžio planų, su įjungtais radiolokaciniais atsakikliais, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Antradienį NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti atakos lėktuvo IL-20, kuris skrido iš Kaliningrado srities į tą pačią Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido nepateikęs skrydžio plano, su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pilietiškas

O kodėl lydi, o ne nutupdo?

Vanda

Vakaruškos ?

O tai

jie prase palydeti,ar ubagai is pripratimo ponams patarnauja?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS