NATO oro policijos naikintuvai per savaitę tris kartus lydėjo Rusijos orlaivius | kl.lt

NATO ORO POLICIJOS NAIKINTUVAI PER SAVAITĘ TRIS KARTUS LYDĖJO RUSIJOS ORLAIVIUS

  • 3

Praėjusią savaitę NATO oro policijos naikintuvai tris kartus kilo atpažinti ir lydėti skrydžio taisykles tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros pažeidusių Rusijos orlaivių.

Kaip pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija, praėjusį ketvirtadienį NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti Rusijos orlaivį IL-18. Jis skrido tarptautine oro erdve iš Rusijos pagrindinės dalies į Kaliningrado sritį.

Šeštadienį NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti du Rusijos orlaivius SU-30SM ir vieną SU-24. Du iš jų taip pat skrido tarptautine oro erdve iš Rusijos pagrindinės dalies į Kaliningradą, vienas – priešingai, iš Kaliningrado į Rusijos žemyninę dalį.

Tą pačią dieną NATO oro policijos naikintuvai skrido atpažinti Rusijos orlaivio TU-154, dviejų SU-27 ir vieno AN-72. Jie taip pat skrido iš Rusijos arba Kaliningrado.

Kai kurie iš šių orlaivių skrido pateikę skrydžio planą, su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru palaikė, kiti to nedarė.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pakrante

Būtų gerai,kad palydėtu iki vandens !

ir tris kartus papylė tonas teršalų.

jei pultų rusų lėktuvai - tai jiems tik per upelį. Šiauliuose nė nubėkt nespėtų.

ai

nors ir 5... man kur kas aktualiau, kad kaimyno katinas i mano lysve sika...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS