Naujas karantino etapas: su ribojimais gali dirbti lauko kavinės, kirpyklos, muziejai | kl.lt

NAUJAS KARANTINO ETAPAS: SU RIBOJIMAIS GALI DIRBTI LAUKO KAVINĖS, KIRPYKLOS, MUZIEJAI

  • 4

Nuo pirmadienio Lietuvoje pradeda galioti švelnesnės karantino sąlygos – su tam tikrais ribojimais dirbti leidžiama lauko kavinėms, grožio salonams, kultūros ir laisvalaikio įstaigoms, galima bus sportuoti lauke, tikintiesiems duris atvers bažnyčios.

Vyriausybės sprendimu visose srityse veikla atnaujinama laikantis griežtų saugumo reikalavimų.

Lauko kavinėse prie staliuko sėdėti galės ne daugiau nei du žmonės, prie skirtingų staliukų sėdintys žmonės vienas nuo kito turės būti nutolę ne mažiau kaip per du metrus.

Kai kurių kavinių savininkai abejoja, kad jiems apsimokės atidaryti savo kavines, nes tai pareikalaus didelių sąnaudų.

Siekdama palengvinti veiklos atstatymą lauko kavinėms, Vilniaus miesto savivaldybė pranešė leisianti lauko kavinių erdves įkurti ne tik prie savo patalpų, bet ir kitose viešosiose erdvėse – skveruose, parkuose, uždarose gatvėse.

Kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigas taip pat galės lankyti ne didesnės nei dviejų asmenų grupės, didesnės bus įleidžiamos tik tuo atveju, jeigu tai yra vienos šeimos nariai.

Šios įstaigos, taip pat ir kirpyklos bei manikiūro paslaugas teikiantys salonai taip pat privalės laikytis minėto 10 kvadratinių metrų ploto reikalavimo, arba aptarnauti vieną asmenį.

Dar neveiks soliariumai, masažų kabinetai, tatuiruočių salonai, nebus teikiamos depiliavimo paslaugos.

Nuo pirmadienio leista organizuoti vairavimo ir orlaivių valdymo egzaminus, lankytis golfo, teniso, sporto aikštynuose lauke, lauko šaudyklose, kartodromuose, vandenlenčių parkuose, eiti į zoologijos, botanikos sodus, tačiau tik veikiančius lauke.

Vyskupų konferencija pranešė, kad nuo pirmadienio mišios su žmonėmis bažnyčiose galės vykti kasdien, išskyrus sekmadienius, tik bažnyčios turės riboti tikinčiųjų jose skaičių.

Nuo pirmadienio taip pat turėtų pradėti dirbti dalis darželių, kad priimtų vaikus, kurių tėvai turi eiti į darbą.

Visuotinis karantinas šalyje pratęstas iki gegužės 11 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Danguolė

Verslininkai nepratę tenkintis minimumu,bet teks priprasti,sakoma,kad kartais MAŽIAU YRA DAUGIAU.

Nesusipratimas

Žinoma, kad turint tokiais atstumais staliukus uždirbti net nuliui, neįmanoma. Tie, kas moka skaičiuoti (dirbant sąžiningai), žino kas yra nuoma, begalę mokesčių, apyvartinės lėšos ir dar d. Kt. Man tai vis naramu dėl sąvokos - lauko kavinė? Aš tai suprantu, kai staliukai yra lauke, be sienų, durų ar stogo (ne nebent skėtis). Vakar mačiau krūva kavinių, kurios ruošiasi TAM atidarymui. Tik, kad jų "lauko" terasos niekuo nesiskiria nuo vidaus, kur dirbti kolkas nėra leista. Ten sienos ( su neatsidarančiais langais), stogas yra, tik kad iš stiklo. Tai kokia ten LAUKO KAVINĖ??????

Skaitytijas

Prieš tai komentavusiam.Ar einate į kavines, išgertas kovos puodukas, neatpirks dienos sąnaudų. Pabandykite iškūrenti pirtį, nupirkti visas priemones ir išmaudyti mažą šunel,. gauti atlygį ir džiaugtis dienos "uždarbiu". Kiek išsilaikysite.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS