A. Navickas: planuojame atnaujinti derybas dėl mokytojų atlyginimo | kl.lt

A. NAVICKAS: PLANUOJAME ATNAUJINTI DERYBAS DĖL MOKYTOJŲ ATLYGINIMO

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) pirmininkas Andrius Navickas teigia, kad jo vadovaujama profsąjunga planuoja nuo 2020 metų pradžios atnaujinti derybas su Vyriausybe dėl mokytojų atlyginimų. Deryboms nepavykus LŠDPS žada rengti kelių savaičių streiką.

„Galvojame vėl atnaujinti (derybas – ELTA). Kaip matome, aktyvėja ir aukštojo mokslo dėstytojai, ir universitetai planuoja įsitraukti į tas derybas.(...) Galvojame kuo platesnį švietimo bendruomenės ratą įtraukti į derybas, nepriešinti grupių, o jas sutelkti ir manome, kad tai būtų ir didesnė jėga derybose“, – Eltai teigė A. Navickas.

LŠDPS pirmininkas tikisi, kad sausio mėnesį paaiškės derybų susitarimai tarp jo profsąjungos ir Vyriausybės, o vasario mėnesį bus priimtas sprendimas, ar pasiūlymai tenkina.

„Manau, kad sausio mėnesį ir paaiškės, kokie bus sutarimai ar sprendimai ir, manau, kad vasaris bus apsisprendimo mėnesis – ar tenkina, ar netenkina tie pakeitimai“, – patvirtino profsąjungos pirmininkas. A. Navickas teigė, kad finansiniai sutarimai greičiausiai bus formuojami tik 2021 metams.

Pastarąją savaitę Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje buvo sudaryta darbo grupė, spręsianti etatinio mokytojų apmokėjimo klausimą.

„Dar buvo tik vienas posėdis. Tame posėdyje iš esmės įtvirtintas reglamentas ir panašūs formalūs dalykai. Pats darbas vyks sausio mėnesį, iki vasario 1 d. - tada ir pasimatys“, – kalbėjo A. Navickas.

O matant šią Vyriausybę aišku, kad jie tokių lengvų nuolaidų neduoda.

Visgi, pasak LŠDPS pirmininko, nepavykus sutarti dėl mokytojų atlyginimų bei etatinio apmokėjimo planuojama skelbti bent kelias savaites trunkantį streiką.

„Jeigu nepavyktų sutarti, aš nemanau, kad mūsų mokytojai imituotų kelių valandų streiką. Aš manau, kad tie streikai užsitęstų turbūt ne vieną ir ne dvi savaites, bet manau, kad siekiant rezultato, kol būtų sutarta. O matant šią Vyriausybę aišku, kad jie tokių lengvų nuolaidų neduoda“, – teigė A. Navickas, akcentuodamas, kad Vyriausybė streikų vengia, todėl derantis ir spaudžiant galbūt pavyktų išvengti ilgalaikio mokytojų streiko.

Savo ruožtu kitos mokytojų profesinės sąjungos bei Vyriausybė gruodžio pradžioje pasirašė kolektyvinę sutartį, 2020 metais numatančią mokytojų, ikimokyklinio ugdymo specialistų ir dėstytojų atlyginimų kėlimą. LŠDPS kolektyvinę sutartį pasirašyti atsisakė.

Profesinės sąjungos reikalavo, kad būtų vykdomi šių metų vasarą parengto 2017 m. Lietuvos švietimo ir mokslo kolektyvinės sutarties pakeitimo projekto sutarimai: sulyginti bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo pedagogų koeficientus, nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. didinti mokytojų pareiginės algos koeficientus 10 proc., nuo 2020 m. kasmet 10 proc. kelti dėstytojų ir mokslo darbuotojų darbo užmokestį.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Patiko ar ne

Streikuot sedet kavute gert dainuot gana eikit dirbt darbas lengvas kokiu dar pinigu

Mama

Vat kai mokymo lygis kils,o kris tada ir prašykit didesnių algų.Šiaip ir tuos gaunamus pinigus reikia uždirbt .Mokslas nemokamas ,žiauru kiek kainuoja vaikus paruošt egzaminams.

as

nori dirbti po kelias val,savaitej ir uzdirbti tukstancius Gedos jausmas svetimas Navickui ir jo kolegoms
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS