Neeilinio policijos reido rezultatai: saugos diržų nesegi net autobusų vairuotojai | kl.lt

NEEILINIO POLICIJOS REIDO REZULTATAI: SAUGOS DIRŽŲ NESEGI NET AUTOBUSŲ VAIRUOTOJAI

  • 3

Pareigūnai stabdė autobusus ir tikrino jų keleivius. Nors reidas buvo nukreiptas į keleivius, bausti dėl diržų nesegėjimo teko ir pačius autobusų vairuotojus. Tokių įkliuvo net keli, praneša LNK.

Policininkai tikrina, ar autobusų vairuotojai ir keleiviai segi saugos diržus. Segėti saugos diržus yra tiesiog būtina. Visai neseniai Kaune nutiko avarija – mikroautobusas su keleiviais susidūrė su sunkvežimiu, apvirto ant šono, nukentėjo keliolika žmonių. Tik vienas keleivis nukentėjo mažiausiai, nes buvo užsisegęs saugos diržą.

„Retai važiuoju autobusu. Jei sėdžiu priekyje, tai prisisegu saugos diržą. O jei toliau, tai neprisisegu“, – sakė senjorė.

Plačiau apie neeilinį policijos reidą papasakos Vilniaus apskrities kelių policijos tarnybos pareigūnas Ernestas Liepinis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Sustabdėte ne vieną autobusą. Kokias tendencijas matėte? Ar prisisegę keleiviai?

– Buvo sustabdyti keli keleiviniai autobusai. Praktiškai visi keleiviai buvo užsisegę. Vienas autobuso vairuotojas buvo neprisegęs saugos diržo, jam buvo paskirta administracinė nuobauda.

– Kokia bauda?

 – Bauda yra nuo 30 iki 50 eurų.

– O kokia nuobauda keleiviui, jei šis bus pagautas be saugos diržo?

– Bauda yra tokia pati kaip ir vairuotojui.

– Esate ilgametis policijos pareigūnas, teko matyti ne vieną skaudų įvykį. Kokios būna pasekmės nelaimės atveju, kai keleiviai važiuoja be saugos diržo?

– Pasekmės būna skaudžios, patiriamos didelės traumos. Inercinė jėga žmogų nusviedžia, jam lūžta kaulai, galvos traumos.

– Kiti sako, kad autobuse visai nebūtina užsisegti saugo diržo, yra taip nuo seno pratę. Ar tiesa, kad autobuse yra mažesnė tikimybė nukentėti?

Pasekmės būna skaudžios, patiriamos didelės traumos. Inercinė jėga žmogų nusviedžia, jam lūžta kaulai, galvos traumos.

– Tikrai netiesa. Autobuso vairuotojui tereikia stipriau pristabdyti ir žmogus gali susižeisti, o tie kurie autobusuose stovi, gali parkristi ant žemės.

– Kokia yra eismo statistika Vilniaus apskrityje?

– Per pirmą šių metų pusmetį žuvo keturi keleiviai, sužaloti 101 asmenys.

Autobusų vairuotojai sakė perspėjantys įlipančius keleivius užsisegti saugos diržus. Tam yra ir specialūs ženklai, ant kiekvieno lango priklijuoti lipdukai. Tačiau vairuotojai turi vairuoti ir negali sužiūrėti, ką kiekvienas keleivis daro. Tai priklauso nuo kiekvieno sąmoningumo lygio.

Neprisisegęs diržo autobuso vairuotojas bandė išsisukti, sakydamas, jog galvojo, kad reikės išlipti ir padėti, todėl ir atsisegė diržą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jllj

Aš manau diržas kekvieno žmogus reikalas o policija kišasi į žmogaus privatu gyvenimą

Kada

tie mentai prades rimtai dirbti!? Eilinis kazusas - pravaziavo gauja mototriukmautoju. Is paskos policijos "kablukas",bet ekipazas nei mato,nei girdi riaumojimo ju panoseje!!!

Žemaitis

Kas gali pasakyti, kiek autobuso vairuotojų žuvo per paskutinius 10 metų, dėl to kad nebuvo prisisegę saugos diržo ? Turiu įtarimą kad skaičiukas bus labai panašus į nulį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS