Neįprasta situacija: už degalus nesusimokėjęs vyras sulaukė pareigūnų pagalbos | kl.lt

NEĮPRASTA SITUACIJA: UŽ DEGALUS NESUSIMOKĖJĘS VYRAS SULAUKĖ PAREIGŪNŲ PAGALBOS

  • 14

Sekmadienį vieno vilniečio paviešinta istorija, atrodo, žaibiškai apskriejo socialinę erdvę. Žmonės neslėpė pagarbos šalies pareigūnams, kurie noriai pagelbėjo į neįprastą situaciją pakliuvusiam vyrui.

Tautvydas Marčiulaitis savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalijo neeiliniu nutikimu, kai, netyčia nesusimokėjus už degalus, problemą pavyko išspręsti efektyviai, greitai, o, svarbiausia, noriai talkinant ir pareigūnams, ir degalinės atstovams. 

Anot vyro, gauta pagalba sukėlė nuostabą, nes su tokiu visapusišku geranoriškumu susiduriama nedažnai. Kaip teigia T. Marčiulaitis, net restoranuose ar viešbučiuose toks reiškinys – retas atvejis.

„Lietuva yra nuostabi.

Važiuoju jūros vėjo prapūsta galva namo, skambina nepažįstamas numeris, kas sekmadienį nutinka retai. Bet pakeliu:

– Laba diena, tyrėjas iš Lietuvos policijos (Galvoju, ką dabar padariau, kad sekmadienį skambina policija). – Jūs prieš 20 minučių užsipylėtė kuro ir pamiršote sumokėti.

Labai aiškiai prisimenu, kaip Kauno „Circle K“ užsipilu kuro, pasidarau kavos, susimoku už kavą (bet ne už kurą), išvažiuoju link Vilniaus. Nes priežastys. Nes naftos kaina minusinė buvo, tai kam čia mokėti už tuos degalus.

Taaaip, pamiršau, atsiprašau, sukuos ir tuoj būsiu, sumokėsiu. Kaltas.

– Kaip suprantu, Vilniuje gyvenate? Palaukite, nesisukite, tuoj pažiūrėsime, kaip galim sutvarkyti. Čia dažnai taip pasitaiko. Palaukite minutę, tuoj pasiaiškinsim.

Stoviu Elektrėnuose ir galvoju, ar teisingai viską išgirdau? Negavau rėkti už savo durną galvą, už degalų vogimą ir dar gausiu pagalbos susitvarkant?

Jop. Tikrai taip. Gaunu SMS su degalinės numeriu, dar paskambina pareigūnas paklausti, ar gavau numerį, ar viskas OK. Palinki išsiaiškinti viską, geros dienos, atsisveikina.

Jau čia yra wow. Per 20 minučių nustatė, surado, informavo, padėjo. Jokių aiškinimų, kad durnas, kad vagis, kad čia problemų visiems prisuku, kad dabar pradėtas bus ikiteisminis tyrimas už naftos produktų neteisėtą pasisavinimą. Tiesiog nuoširdi pagalba ir labai gražus bendravimas.

Atsigaudinėju nuo stipraus teigiamo įspūdžio, pradedu suktis link Kauno, skambinu į „Circle K“. Pakelia operatorė, pasitikslina, ar aš ne iš Kauno. Tada paklausia, kada man būtų patogu Kaune būti?

(Galvoju, kaip tai kada? Aš ką tik iš jūsų degalų pavogiau. Patogu tada, kai jūs sakot, kad patogu. Už 15 minučių, jei reikia, bus man patogu. Jau apsiš****, tai mano pareiga sutvarkyti taip, kad jums mažiausiai smirdėtų).

– Dažnai nebūnu, būsiu už 3 savaičių, bet galiu apsisukti ir atvažiuoti. Ne bėda.

– Tai galit ir Vilniuje susimokėti. Bet žinokite, šiandien, deja, nepavyks. Tik darbo dieną. Ar nebūtų blogai?

(Galvoju, koks chebra blogai. Blogai, kad mano galva neveikia. Kodėl jūs su manim taip gražiai elgiatės?)

– Viskas OK. Kada ir kur reikia būsiu, jokių problemų.

– Arba galite man pervesti, aš už jus sumokėsiu ir tiek. Tada iš karto viską išspręsime.

(Galvoju, jūs dabar už nepažįstamą žmogų mokėti norite??????)

– „Swedbank“, SEB, „Revolut“, Šiaulių bankas, tik sakykit kaip, iš karto pervesiu.

OK, tuoj atsiųsiu SMS savo rekvizitus ir prašau, atlikite pavedimą.

Per 5 minučių gaunu SMS su rekvizitais. Atlieku pavedimą, nusiunčiu patvirtinimą, gaunu atsakymą, kad problema išspręsta. Viskas.

Likusį kelią spoksau pro langą ir netikiu. Jokių pykčių, problemų, tyrimų ir raštų. Vat taip tiesiog. Visapusė pagalba sutvarkant problemą, kurią pats lygioje vietoje sukūriau. Problemos nebeliko per pusvalandį.

Tiesiog wowza. Žemai lenkiuosi „Circle K“ ir Lietuvos policijai už tokį nuostabų darbą. Manęs dažniausiai restoranuose ir viešbučiuose taip neaptarnauja, kaip jūsų darbuotojai, po mano ir tik mano susimovimo, su manim dirbo.

Ačiū jums. Dėl tokių kaip jūs Lietuva yra nuostabi. Ačiū“, – T. Marčiulaitis dėstė savo feisbuko paskyroje. 

Vėliau šį įrašą savo „Facebook“ paskyroje paviešino ir patys pareigūnai. Tvarkos sergėtojai padėkojo vyrui už pasidalijimą gražia istorija.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Alis...

aš (jau gerokai pagyvenęs) gerbiu ir žaviuosi mūsų policininkų augančia kultūra ir profesionalumu... jų darbas yra nelengvas ir net pavojingas, nes ne visada tenka susidurti su taikiais piliečiais...

Maka

Aš buvau taip pat pamiršes susimoketi, tai kai atvažiavau po 3 dienu piltis kuro i ta pačią degalinę, tai priminė kad nesusimokèjau prieš tris dienas :)

A

Nujo kur babkes tuoj randa okur mergina šaukias pagalbos tai ups neveike programos,,,šudžiai ir tiek!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS