Neries regioninis parkas kreipiasi į keliautojus: prašo nevykti į Grabijolų kaimą | kl.lt

NERIES REGIONINIS PARKAS KREIPIASI Į KELIAUTOJUS: PRAŠO NEVYKTI Į GRABIJOLŲ KAIMĄ

Neries regioninis parkas kreipėsi į visuomenę, prašydamas nesilankyti Elektrėnų savivaldybėje esančiame Grabijolų kaime. Neries regioninio parko direktorė Audronė Žičkutė sako, kad Grabijoluose gyvena senyvo amžiaus žmonės, yra baiminamasi koronaviruso, nes atvykę keliautojai vaikšto net po vietinių gyventojų kiemus ir nepaiso prašymų nesilankyti kaime.

A. Žičkutės teigimu, lankytis šalia Grabijolų esančiame pažintiniame take nedraudžiama, tačiau, gerbiant vietinių sveikatą, prašoma nevykti į patį kaimą.

„Prašome žmonių nesilankyti Grabijolų kaime dėl vienos ir esminės priežasties – kaime gyvena žmonės, kurie yra rizikos grupėje, pagyvenę žmonės. Jie tikrai nenori, jų saugumo labui, kad kas nors eitų į jų kiemus. Kaimas yra pakankamai uždaras, siaura gatvelė, ir bet koks pašalinių vaikščiojimas po kaimą yra netoleruotinas, negalimas“, – Eltai susirūpinimo neslėpė A. Žičkutė.

Pasak Neries regioninio parko vadovės, vietiniai gyventojai pasikabino skelbimą su informacija apie karantiną, tačiau atvykėliai, pasak A. Žičkutės, nepaiso prašymų nesilankyti pačiame kaime.

„Reikia gerbti tų žmonių sveikatą, saugumą ir privatumą. Baigsis karantinas, atsivers vartai. Buvo pastebėti lankytojai ir buvo prašoma jau prieš kokias dvi savaites. Patys žmonės pasikabino skelbimą prie įėjimo į kaimą, kad karantinas, bet niekas nepaiso, – kaip žmonės sako, lankytojai eina į kaimą, užeina į kiemą tiesiog. Tai yra negalima, prašome labai to nedaryti“, – sakė A. Žičkutė.

„Ten šalia yra pažintinis pėsčiųjų takas, kuriuo vaikščioti niekas nedraudžia. Į tą taką galima eiti, jeigu nėra didelio susigrūdimo, bet į kaimą – ne“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

O kur baudos? Iškviesti policija ir didelėm baudo nubauduoti.Avinai nesupranta kalbos.

kaunietis

tokiu kvailiu kuriems nedaeina kas darosi visam pasaulyje yra daug ir visur, tik neaišku ar jie debilai ir nesugeba priimt informacijos ir ja ivertint? nes kitokio pateisinimo nera..galima suprast visai senus zmones kuriu visos funkcijos jau atbuko nuo ilgo amžiaus, bet kai 40 ,50 ,60m ? aišku tie pusiau degradave kurie trynesi apie kioskus ir parduotuves, tai suprantama..jiems jau smegenu neatstatysi..

Valio!!!!!

Visi i grabijoriu kaima!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS